הוצאת לשון הרע

מה עלול להיחשב כהוצאת לשון הרע?

אנו חיים היום בעידן שבו נורא פשוט וקל לבצע עבירת לשון הרע. רוב האנשים כלל אינם מודעים לכך שהם עוברים עבירה, היות ומבחינתם הם פשוט הביעו את דעתם או שיתפו את החוויות שלהם. אומנם כאשר מדובר על לשון הרע, רוב האנשים מניחים אוטומטית כי מדובר על מצב שבו אדם מסוים פוגע במוניטין ובשם של אדם אחר בצורה מכוונת, אך חשוב להבין כי בחלק גדול מהמקרים הפגיעה אינה מתבצעת כתוצאה מכוונה רעה. בחלק גדול מהמקרים הפוגע כלל אינו מודע לפגיעה שהוא מייצר, ולכן כל מקרה חייב להיבדק לגופו. החוק בארץ קובע כי ניתן לתבוע בגין לשון הרע ולקבל פיצוי של עד 50 אלף ₪ ללא שום צורך להוכיח נזק, או לחילופין, ניתן לקבל פיצוי של עד 100 אלף ₪, במידה והפגיעה הייתה מכוונת.

קראו על החוק בלינק https://www.shlomiweinberg.co.il/2018/04/16/lashon-hara

הוצאת לשון הרע – מה יכול להיכלל תחת ההגדרה?

קודם כל, חשוב להבין כי לשון הרע מוגדרת בתור פעולת פרסום של תוכן, הפוגע בשמו הטוב או במוניטין של אדם אחר. ניתן למצוא דוגמאות רבות ללשון הרע, כמו למשל פרסום של חוות דעת שלילית על חברת קייטרינג, פגיעה בפרנסה של עסק לממכר ירקות אורגניים בטענה כי מדובר על ירקות רגילים או איכות ירודה וכדומה. היום ניתן למצוא לא מעט דוגמאות של שיימינג באינטרנט וברשתות החברתיות, אשר ניתן לתבוע בגינן. כמובן שסכום הפיצוי נקבע בהתאם לרמת החשיפה, רמת החומרה של הדברים, רמת הסטייה שלהם מהאמת, צורת ההתנהלות בין הפוגע לנפגע והצורה שבה הגיב הפוגע לאחר שהתעמתו עמו בנושא.

לסיכום, הוצאת לשון הרע נפוצה במיוחד בעידן הנוכחי, בשל הנוכחות של האינטרנט והרשתות החברתיות. במקרים מסוג זה, מומלץ להיעזר בעורך דין מאתר זה שמתמחה בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *