השכלה פיננסית – מה זה אומר בעצם?

המונח השכלה פיננסית נשמע כמו לקוח מהעולם האקדמיה, לקוח מקורסים של כלכלה או מינהל עסקים. אך האמת היא, שלא בהכרח חייבים ללמוד באקדמיה לצורך כך. אפשר בהחלט לפנות לקורסים שמספקים ידע בסיסי בתחום, קורסים שיכולים לספק מידע ספציפי אשר יכול לעזור, בין אם זה בתור אנשים פרטיים או אנשי עסקים, בין אם הכוונה לעסקים גדולים או קטנים.

הרעיון שעומד מאחורי השכלה פיננסית הוא, להבין כיצד להתנהל נכון מבחינה כלכלית, מבחינה פיננסית במצבים שונים. למשל, אם אנחנו רוצים לנהל עסק בצורה נכונה מבחינה כלכלית, זאת על מנת שנוכל להגיע לתוצאות טובות, תוצאות איכותיות, אזי שעלינו לדעת מונחים בסיסיים בכל הקשור לתחום הפיננסי, עלינו להבין את המשמעות שלהם וכיצד הם משפיעים על חיינו.

מעבר לכך, אם אנחנו רוצים להבין איך תהליכים מתרחשים ואיזו השפעה יש להם עלינו, אזי שאנחנו צריכים לדעת איך לבצע אותם, עלינו לדעת איך לתת להם להתנהל באופן כזה שנוכל להפיק מהם תועלת. באותם קורסים וכן דרך יועצים, ספרים ואמצעים אחרים נוכל לקבל את ההשכלה הפיננסית הנדרשת בשביל שנוכל לנהל את העסק שלנו בצורה נכונה, כך גם נוכל לעבוד בצורה חכמה מול גורמים שונים, אשר מגיעים בוודאי עם הניסיון הנדרש.

 

איזו השכלה פיננסית אנחנו צריכים

יש הבדל בין ניהול עסק קטן לניהול משק בית, בכל מה שקשור לנושא הפיננסי ולרמת הידע שאנחנו צריכים להחזיק בה וגם אם צריך אפליקציות לניהול תקציב. למשל, כשאנחנו מנהלים עסק משלנו, אזי שאנחנו צריכים רמת השכלה כזו שתאפשר לנו לדעת כיצד להתנהל מול עובדים, לקוחות, ספקים, איך לנהל את העסק באופן כזה שיצליח להתמודד עם אתגרים שונים, משברים, ירידה או עלייה ברווחים, ועם מצבים אחרים שיכולים להשפיע עלינו ועל התפקוד של העסק.

מצד שני, אם אנחנו מנהלים משק בית, אז זה שונה לגמרי. כאן אנחנו צריכים השכלה פיננסית בשביל לדעת איך לחלק את הכסף בצורה נכונה בין צרכים שונים, כיצד לשמור עליו לימים קשים יותר וכן כיצד להתמודד עם חשבונות שונים ואיך לדעת מה עלינו לבחון, איפה נכון להשקיע ואיפה לא.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *