טמפוגרפיה (הדפסה באמצעות פד סיליקון), למה היא טובה והיכן נהוג ליישם את הטכנולוגיה?

אף על פי שטמפוגרפיה מושווית להזרקת דיו או הטבעה בחום ואף על פי שהתוצאה הסופית במקרים רבים היא אכן דומה, מדובר בטכנולוגיות שונות לחלוטין. הדפסת טמפוגרפיה מעבירה למעשה דמות או צורה כלשהי מתוך גלופה, אל כרית סיליקון ייעודית ומשם אל החלק המודפס. מדובר אמנם בתהליך הדפסה מורכב יותר משיטות הדפסה מקבילות, אך התוצאה המתקבלת היא איכותית ביותר. אין הדבר אומר ששיטות הדפסה מקבילות אינן מספקות תוצאה ברמה גבוהה, ולכן נשאלת השאלה מדוע לטרוח ולהשקיע זמן ומשאבים בהדפסת טמפוגרפיה, ולא לפנות לאפיקים פשוטים יותר. התשובה לשאלה זו טומנת בחובה סיפור עתיק ויפה.

טמפוגרפיה

 

שיעור היסטוריה קצר

 

בעבר הרחוק, יצרני שעונים חיפשו דרכים מקוריות להדפיס הדפסות זהות על פני לוחיות השעונים אותם הם ייצרו. לא היה ניתן לבצע את ההדפסה בדרך הישירה שהייתה מוכרת בעבר, מכיוון ששיטות אלו היו מותאמות לנייר. לכן, על מנת למצוא פתרון לבעיה שלהם, הם הפכו יצירתיים ועשו ניסיונות עד שהגו את הרעיון הבא: שימוש בג׳לטין ולוחות נחושת ומשם התגלגלה לה טכנולוגיה חדשה. היתרונות בשיטה זו היו ברורים ויותר ויותר אנשים נטשו את שיטות ההדפסה הישנות ועברו להשתמש בטכנולוגיה זו.

 

היכן נהוג ליישם את הטכנולוגיה?

 

כיום, משתמשים בטמפוגרפיה, כאשר רוצים להדפיס על משטחים לא רגילים. כלומר משטחים קעורים או קמורים ובעלי צורות שונות. השימוש בה נפוץ גם כשקיים הצורך להדפיס הדפסה במגוון צבעים, וכאשר נדרש ייבוש מהיר. כפי שאתם יכולים לשים לב, השימוש בה הוא רחב מאוד, והמטפוגרפיה היא שיטת הדפסה פופולרית מאוד – במיוחד בפרוייקטים מאתגרים יותר.

 

תהליך ההדפסה

 

תהליך ההדפסה הוא נושא מרתק בפני עצמו. בתהליך זה, עושה רושם כי לוקחים מעט מהתכונות המוכרות בהדפסת משי וקצת מחותמת גומי, והשילוב ביניהם יוצר שיטה ייחודית שמספקת תוצאה סופית נפלאה. קיימות שתי שיטות להדפסת טמפוגרפיה. הראשונה היא פתוחה והשניה היא סגורה. בשיטה הסגורה, הדיו אינו חשוף ישירות לאוויר אלא אטום בתוך מיכל, מה שמוביל לתוצאות הדפסה טובות יותר ומחזיק מעמד לזמן ארוך.

 

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *