אי למטבח עם שיש – או בוצ'ר?

ישראלים אוהבים לבשל, אוהבים לארח ואוהבים את המטבח. בשביל זה לא צריך לעשות מחקר מתקדם ואפשר פשוט לראות את הרייטינג הגבוה שיש לתוכניות הבישול בארץ, את הנהירה של רבים אחרי מסעדות טובות ואת השיגעון סביב החגים ומועדי ישראל. ככה זה, במטבח בו יש עירבוב מתכונים של עדות שונות, כשמדובר על משפחות גדולות וענפות, באופן טבעי נוצר הצורך ביצירה של משטחי עבודה טובים ונוחים לעבודה במטבח.

אי למטבח הוא כמובן כלי עזר נהדר שמאפשר עוד מקום לעבודה כמו גם שולחן אוכל. הוא לוקח את שולחן האוכל המסורתי, מגביה אותו והופך אותו למקום הכי נוח שיש לעבודה. אבל מה הדבר הנכון? לבנות אי למטבח המצופה שיש או בוצ'ר מעץ? מיד נדבר על השלכות הבחירה לכאן או לכאן.

קודם כל, יש פער במראה

באופן טבעי אנחנו קודם כל מדברים על הפער במראה. כאשר העץ נותן מראה כפרי יותר, מחוספס, מה שרבים מהישראלים אוהבים עדיין. שכן עיצוב בסיגנון כפרי עוד מאפיין את האופן בו ישראלים רבים מגדירים איכות חיים. לעומת זאת השיש משווה יוקרה, תחושה כאילו מדובר על מקום ברמה גבוהה ועוד.

שיש לא סופח שומנים והוא עמיד יותר, עץ ניתן לחדש

הסיבה בגינה הרבה פעמים בוחרים בעץ עבור אי במטבח היא העובדה כי ניתן תמיד לחדש את העץ וכך הוא נראה 'כמו חדש'. זאת בניגוד לשיש שברגע בו הוא נפגע אי אפשר לחזור אחורה.  שלא לדבר על ההבדל המשמעותי שיש בין התקנה של שיש במטבח ובין התקנה של עץ. אבל, חשוב לזכור כי עץ סופח שומנים מה שהופך אותו פחות יעיל לאורך הזמן לעומת שיש למטבח שנשאר בשלו לתקופה ארוכה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *