מה מייחד את דובאי מול שאר מדינות המפרץ?

איחוד האמירויות הוא איחוד של שבע אמירויות שהתאחדו לאחר תום השלטון הבריטי באזור בשנת 1971. שבע האמירויות שהתאגדו יחד ובחרו להן מועצה וממשל הן: אבו-דאבי, דובאי, פוג’ירה, אג’מן, שרג’ה, ראס אל-חיימה ואום אל-קיוין. זוהי פדרציה בשם “אחוד האמירויות הערביות" עם דגל ומטבע אחיד. לשאר המדינות במפרץ, בניגוד לדובאי, יש פחות עניין בקדמה שמביאה אליה תיירים רבים ולמרות שיש שם לא פחות אטרקציות ייחודיות והיסטוריות ואחת מהן אפילו הפכה לאתר מורשת עולמי של אונסקו (אל עין), המתוירת יותר היא דובאי

למה דובאי הכי תיירותית?

זה קורה בעיקר משום שהאמיר שבה החליט שהוא לא מוכן ללכת לאחור ולהשאיר את דובאי בעבר אלא להקפיץ אותה קדימה עשרות שנים ולהפוך אותה למרכז עולמי לסחר ולתיירות ולמסחר בנפט וביהלומים שהתגלו בה. הוא החליט לנצח את המדבר ובנה את כל המונומנטים בצורת מגדלים ובניינים מדהימים אבל יותר מכל הרחיב את דובאי לעבר הים באיים המלאכותיים והמרהיבים שבנה בתוך הים שיובש. כדאי לבדוק > השקעות נדל"ן בדובאי.

מה קורה בשאר האמירויות?

בירת איחוד האמירויות היא דווקא אבו דאבי, ולא דובאי. הייחוד שלה דובאי היא שהיא הוכרזה לעיר מסחר בינלאומית ומרכזים פיננסיים רבים הוקמו בה, מה שהפך אותה לאטרקציה עולמית שיישרה קו עם הביקוש והפכה יותר ויותר אטרקטיבית גם לתיירים. שאר האמירויות לא מאיימות עליה מבחינת ההוד והפאר והעושר שבה שהוא מודרני לגמרי, אלא מתמקדות בעיקר בשימור העבר, כמו אמירות שרג'ה שלקחה על עצמה את שימור העבר בצורה מרשימה. בכלל, בשאר המדינות יש לא מעט אתרי מורשת עולמית היסטוריים וגם אוצרות טבע ושמורות ייחודיות. אמירות אבו דאבי היא הבירה והיא אינה הגדולה אבל בה נמצאים כל מוסדות השלטו וזה כולל את הארמון של שייח זאיד שהגה ויצר את איחוד האמירויות ואת הקפצתה קדימה לעתיד ולעושר הרב.

>אנשים שאלו גם כמה זמן טיסה לדובאי

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *