סכסוכי ירושה – איך מתמודדים איתם

לא מעט משפחות מוצאות את עצמן מתמודדות עם סיטואציה של סכסוכים פנימיים עקב חוסר יכולת להסכים כיצד לחלק את הירושה המשפחתית. 

סכסוכים אלו יכולים להביא לכדי פירוק המשפחה. הרבה פעמים אנחנו נוטים לחשוב שסכסוכי ירושה נוצרים רק בקרב משפחות עשירות, אצלן מדובר על סכסוכים על נכסים, רכוש וסכומי כסף גדולים, אך זה לא בהכרח כך. שכן גם במשפחות בהן מדובר על סכומים ונכסים יותר מצומצמים, עדיין מאחר ואין הסכמה בין הצדדים, אזי שזה יכול להוביל לכדי סכסוך משמעותי שיפרק את המשפחה. 

סכסוכי ירושה הם דבר שיכולים ללוות את המשפחה לאורך דורות שלמים ולא פעם הם קורעים את המשפחה לגזרים. לכן יש למצוא את הדרך כיצד להימנע מהם בצורה הטובה ביותר. לשם כך, אפשר להיעזר בעורכי דין שידעו גם לעזור למשפחה להימנע מהסכסוך וגם ידעו, במידת הצורך, לפתור אותו על הדרך הטובה ביותר. 

איך עושים את זה נכון?

בשביל לפתור סכסוכי ירושה צריך להבין תחילה ממה הסכסוך בנוי, מה המקורות שלו ולמה הוא נוצר. יש לבחון את הדרכים כיצד אפשר להגיע להסכמות (קראו על העברה ללא תמורה בין בני זוג למשל), גם אם לא כל הצדדים יהיו מרוצים, אזי שמרביתם יקבלו את מה שהם רוצים בשביל שבסופו של דבר יוכלו לחיות אחד עם השני לטווח הארוך. המטרה היא לאפשר לכל בני המשפחה לייצר מערכת יחסית ממושכת טובה. 

צריך לומר, הסכסוך יכול להימנע אם ראשי המשפחה, ההורים, יצרו צוואה ברורה וחד משמעית ויחד עם זאת, צוואה שכל הצדדים יכולים לקבל ממנה נתח מסוים כפי שהם מצפים. גם אם זה אומר שהם יצטרכו להתחלק עם חלקים אחרים במשפחה על חלק מהנתחים של הרכוש, כסף או נכסים שעומדים לרשות ההורים. 

כתיבת תגובה