חומרי גלם לגלידה, על איכות לא מתפשרים

גלידה היא קינוח שניתן להכין ממגוון מרכיבים. חלק מהמרכיבים הללו הם חלב, סוכר, ביצים וחומרי טעם וריח. כדי להכין גלידה צריך לדעת את הפרופורציות של כל מרכיב ואת הכמות הדרושה למתכון ספציפי. והכי חשוב, להקפיד על חומרי גלם לגלידה באיכות הגבוה ביותר. 

איך משפיעים חומרי גלם לגלידה על התוצאה

חומרי גלם לגלידה הם המרכיבים בייצור גלידה טעימה.  לצורך העניין משתמשים למשל בחלב קפוא, סוכר, ביצים, תמצית וניל, אבקת קקאו ושוקולד. אלה הם כמה חומרי גלם נפוצים להכנת גלידה. מרכיבים נוספים שניתן להשתמש בהם כוללים מחית פירות (כגון תותים), אגוזים (כגון שקדים), ותבלינים כמו קינמון או ג'ינג'ר. חומרי הגלם חשובים על מנת ליצור פרופיל טעם טוב ומרקם של תערובת גלידה. לדוגמה, אם אין מספיק אבקת קקאו בתערובת זה יביא לטעם מתוק אבל לא יהיה לו הרבה טעם שוקולדי.

שווה קריאה: איך מקבלים זכיינות לחנות גלידה >>>

מדע הכנת הגלידה – יחס שומן וסוכר

אנחנו סבורים כי הכנת גלידה זה מדע. זה דורש מהשף הרבה זמן ומאמץ. עם זאת, לאחר צבירת ניסיון, אפשר להכין גלידה מעולה, על בסיס חומרי גלם לגלידה מאיכות גבוהה. צורך כך ישנם מיקסרים רבים ומכונות ערבול הפועלים במהירויות וביכולות שונות כדי להתאים לצרכים ההכנה. 

גלידה איכותית הופכת פופולרית יותר מכיוון שהיא טעימה יותר מרוב סוגי הגלידות האחרות. אין בה יותר מדי חומרי טעם וריח מלאכותיים או חומרים משמרים מה שהופך את הטעם הטעים גם לבריא יותר עבורך.

גלידה איכותית חייבת להיות בעלת יחס שומן לסוכר הנופל בין 3:1 ל-5:1, עם מינימום 10% שומן איכותי. כמו כן הוא חייב להכיל לפחות 10% שומן חלב ו-4% חלמונים. כמות הסוכר בגלידה צריכה להיות בין 15-20%.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *