קרנות מחקות

מהן קרנות מחקות והאם כדאי להיכנס לזה?

קרנות מחקות הן סוג של קרן נאמנות (לא להתבלבל עם קרן השתלמות). על מנת להבין האם כדאי להיכנס לזה ולמי מתאים, נסביר בקצרה מהם המאפיינים של קרנות מחקות ומהי מטרתן.

את מי מחקות הקרנות המחקות

באופן מסורתי, קרנות מחקות הן מכשירי השקעה מנוהלים. כלומר, הגוף המנהל (מנהל הקרן) קובע מדיניות השקעה מסוימת מתוך מטרה להפיק תשואה גבוהה ככל שניתן, בגבולות מסוימים שנגזים מאופי ניירות הערך, מטבעות חוץ או פרופיל הנכסים. אבל, קרנות נאמנות מחקות אינן כאלה. אמנם ישנו גוף מנהל אבל הוא מגביל את עצמו בכוונה בקבלת החלטות. הקרן, בהחלטת מנהלי הקרן מחליטה להיצמד לממד מסוים – ובדיוק כאן נמצא אלמנט החיקוי. קרן יכולה לחקות או לעקוב אחר מדד ת"א 35, מדד היתר או מדדים אחרים. אם המדד יעלה ב-10 אחוזים בפרק זמן מסוים, הקרן המחקה פחות או יותר תגיע לאותם ביצועים ולהפך. מדד שירד בפרק זמן מסוים ימשוך אחריו את הקרנות המחקות שלו.

למי כדאי לבחור קרנות מחקות

אפשר להגדיר קרנות מחקות בתור מכשיר השקעה פסיבי. כדאי להיכנס לזה בין היתר:

  1. אם אתם מחפשים מכשיר השקעה – כזה שלא אמור לנצח את המדד ולהשיג תשואה יוצאת מן הכלל.
  2. אם אתם מחפשים פתרון פשוט לרכישה – ואתם מאמינים במדד מסוים.
  3. אם אתם לא חושבים שמנהלי קרן כזאת או אחרת יכולים "להכות את השוק" – למי שמאמין ביכולת גבוהה של מנהלי קרנות מסוימים, אין הצדקה להשקיע בקרן מחקה.
  4. אם אתם מחפשים שקיפות – מדיניות ההשקעה של קרנות כאלה היא מהברורות ביותר שישנן בתוך עולם ההשקעות .
  5. עלויות – מכיוון שמדובר בהשקעה פסיבית, בדרך כלל עלויות הניהול יהיה נמוכות יותר לעומת קרנות שאינן מחקות (כלומר אקטיביות).

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *