דרכים לקבלת אזרחות בישראל נקבעו בחוק האזרחות התשי"ב 1952. אולם, בשנת 1980 תוקנו כמה סעיפים בחוק לאחר שהתעורר צורך בכך. חוק האזרחות קובע שבע דרכים לקבלת אזרחות ישראלית.
במאמר הבא תקבלו את כל המידע אודות הוצאת אזרחות ישראלית. מי זכאי לכך ולמה
מי זכאי להוצאת אזרחות ישראלית?
כאמור, חוק אזרחות ישראלית קובע דרכים לקבלת אזרחות ישראלית:
אזרחות מכוח חוק השבות אשר קובע את זכותו של כל יהודי לעלות לארץ ולהשתקע בה. מי שעלה ארצה או נולד בה לפני הקמת המדינה יהיה זכאי לאזרחות מיום הקמת המדינה. מי שעלה לישראל לאחר הקמת המדינה זכאי לקבלת אזרחות ישראלית מיום עלייתו, מי שנולד בישראל לאחר הקמת המדינה זכאי לקבל אזרחות מיום לידתו ומי שקיבל תעודת עולה לפי סעיף 3 לחוק השבות זכאי לקבל מיום מתן התעודה.
אדם לא ישראלי המעוניין לקבל אזרחות ישראלית יכול לקבל אותה מכוח התאזרחות אך הוא נדרש לעמוד בכמה תנאים:
- עליו להיות בישראל
- עליו לשהות בישראל לפחות שלוש שנים מתוך תקופה של חמש שנים שקדמו ליום הגשת הבקשה לאזרחות
- עליו להראות שיש בדעתו להשתקע בארץ
- יודע את השפה העברית
- מוכן לוותר על האזרחות הקודמת שלו ומוכיח שיפסיק להיות אזרח חוץ כאשר יקבל את האזרחות הישראלית
- לפני קבלת האזרחות עליו להצהיר שהוא יהיה אזרח נאמן למדינת ישראל.
גם אם הוא עומד בכל התנאים הללו, בכדי שהוא יקבל את האזרחות יש צורך לפנות אל עו"ד משרד הפנים ויחד איתו אל שר הפנים על מנת שיכריע בהתאם לשיקול דעתו האם להעניק את האזרחות לאדם. עם זאת, בני זוג שאחד מהם אזרח ישראלי, יכול מבקש האזרחות לקבל את האזרחות המדוברת גם אם לא נתקיימו בו כל התנאים שהוזכרו.
מעבר לכך, שר הפנים רשאי להעניק אזרחות כאשר המדינה מעוניינת מסיבות שונות להעניק אזרחות לאדם שמזדהה עם מדינת ישראל כגון: אדם ששירת או שמישהו ממשפחתו שירת בצה"ל, ספורטאי מצטיין שמדינת ישראל מעוניינת להשאיר אותו בישראל ועוד.