אבנים בכליות הן משקעים מינרליים קשים הנוצרים בתוך הכליות שלך. הם גורמים לכאב מרתק כאשר הם עוברים דרך דרכי השתן שלך. אז מה בדיוק קורה כאשר רבים מהאנשים המבוגרים חוטפים אבנים בכליות ואיך מטפלים בזה?!
מניעת אבנים בכליות – איך עושים זאת? |
אם נבדוק קצת אל מחוץ לגבולות ישראל, נראה שעד 12 אחוז מהאמריקאים מושפעים מאבנים בכליות. וברגע שיש לך אבן כליה אחת, יש לך סיכוי גבוה יותר לחמישים אחוז במהלך 10 השנים הבאות להגיע למצב זה בשנית.
אין דרך בטוחה למנוע אבנים בכליות, במיוחד אם יש לך היסטוריה משפחתית של מצב זה. שילוב של שינויים בתזונה וסגנון חיים, כמו גם תרופות מסוימות, עשוי לעזור להפחית את הסיכון שלך. תזונה נכונה היא הבסיס לכל התרופות. קראו כאן מידע נוסף על דרכי מניעה אפקטיביים.
אכלו אוכל עשיר יותר בסידן |
הסוג הנפוץ ביותר של אבן כליה הוא אבן סידן אוקסלט, מה שמוביל אנשים רבים להאמין שהם צריכים להימנע מאכילת סידן. ההפך הוא הנכון. תזונה דלה בסידן, עשויה להעלות את הסיכון לאבנים בכליות ואת הסיכון שלך לאוסטאופורוזיס.
תוספי סידן, לעומת זאת, עשויים להגביר את הסיכון שלך לאבנים. נטילת תוספי סידן בארוחה עשויה לעזור להפחית את הסיכון הזה.
תוספי סידן לטיפול באבנים בכליות |
חלב דל שומן, גבינה דלה בשומן ויוגורט דל שומן, הם כולם אפשרויות מזון עשירות בסידן. תזונה עתירת מלח, מעלה את הסיכון שלך לאבנים בכליות. על פי קרן הטיפול באורולוגיה, יותר מדי מלח בשתן, מונע ספיגת סידן מהשתן לדם. זה גורם לסידן גבוה בשתן שעלול להוביל לאבנים בכליות.
אכילת פחות מלח, עוזרת לשמור על רמות סידן נמוכות בשתן. ככל שהסידן בשתן נמוך יותר, הסיכון לפתח אבנים בכליות יהיה נמוך יותר.
מזונות הידועים לשמצה בשל עשיית נתרן כוללים:
- מזון מעובד, כמו צ'יפס ופיצוחים
- מרקים משומרים
- ירקות משומרים
- בשר
- תבלינים
- מזונות המכילים מונוסודיום גלוטמט
- מזונות המכילים נתרן חנקתי
- מזונות המכילים נתרן ביקרבונט (סודה לשתייה)
כדי לטעום מאכלים מבלי להשתמש במלח, נסה עשבי תיבול טריים או תערובת תיבול צמחים נטולת מלח.