לא מעט בעלי דירות העומדים בפני תחילתו של פרויקט תמ"א 38, תוהים לעצמם כמה עולה תמ"א 38? לכאורה, בעלי הדירות לא אמורים להוציא שקל מהכיס שלהם. אך למעשה, על מנת להבטיח זאת, יש צורך לעבוד עם עורך דין מקצועי אשר ייצג את האינטרס של בעלי הדירות בפרויקט בצורה הטובה ביותר. אך מעבר להוצאות הכבדות שרוב האנשים יכולים להעלות על הדעת, יש צורך להבין כי מדובר גם על הוצאות זניחות אשר עלולות לעלות בזמן ביצוע הפרויקט. כמובן שכדאי לזכור את היחס של עלות – תועלת, היות ואומנם ההוצאות עלולות לעלות מעט בזמן ביצוע העבודות, אך בטווח הרחוק ההשקעה הזאת בהחלט שווה את הכול. בסיום העבודות כל אחד מבעלי הדירות בבניין יזכה לגור בדירה מחודשת, גדולה יותר ונעימה יותר.
כמה עולה תמ"א 38 עבור הדיירים בזמן ביצוע העבודות?
כאמור, בזמן העבודות עלולה לחול עלייה מסוימת בהוצאות השוטפות. למשל, חשבון החשמל של הדיירים עלול לעלות, היות ובזמן העבודות יש צורך לפנות את הגג מהקולטנים, דבר שמונע מדוד השמש לפעול. כתוצאה מכך, הדיירים נאלצים להדליק את הדוד החשמלי שלהם על מנת לחמם מים, דבר שמתבטא בתוספת ממוצעת של כ – 150 ₪ בחודש למשפחה. מעבר לכך, בעלי דירות אשר משכירים את הדירות שלהם, יתקשו למצוא שוכרים אשר מעוניינים לגור באתר בנייה. כתוצאה מכך, רוב בעלי הדירות נאלצים להוריד את גובה השכירות לחצי, דבר שפוגע קשות בהכנסה החודשית שלהם. נקודה חשובה נוספת היא עניין החנייה – ברוב הבניינים הדיירים נאלצים לוותר על החניה המשותפת שלהם, לטובת מכפילי חניה אשר מאפשרים להחנות מספר רכבים אחד מעל השני. מדובר בשימוש מאוד פונקציונלי, אך הוא דורש תוספת של כ – 100 ₪ לחודש עבור כל רכב, לצורך תחזוקה שוטפת וביטוח.
לסיכום, רוב האנשים מניחים כי העלות של פרויקט תמ"א 38 חל רק על הקבלנים והיזמים, אך למעשה אין זה מדויק. בעלי הדירות נאלצים לעמוד בהוצאות נוספות בזמן הפרויקט וגם לאחריו. חשוב לזכור כי לאחר סיום הפרויקט, דמי הניהול יעלו בשל התקנת המעלית וההשקעה בגינה או בחצר של הבניין.