אם בעבר חיפוש עבודה היה מתחיל ונגמר בלוחות המודעות שבעיתונים המקומיים, הרי שכיום בעידן המחשבים והאינטרנט – חיפוש העבודה הופך לקל יותר וזאת בעיקר בזכות מנועי החיפוש, הרשתות החברתיות ואתרי הדרושים כמו אולג'ובס. אבל כאשר יש לנו את כלל האמצעים האלה, איך מתחילים לחפש עבודה? התשובה היא: ממש מההתחלה!
בצעו מחקר שוק – לפני הכל חשוב לערוך מחקר ולהבין מהן העבודות המוצעות לכם. לדוגמא: אם אתם חיילים משוחררים ואתם מחפשים עבודה זמנית או מועדפת, חפשו בלוחות הדרושים מודעות שמתאימות לחיילים משוחררים. למי שכבר נמצא שנים בשוק העבודה חשוב להבין מה חדש בתחום דרך הרשתות החברתיות כמו: פייסבוק ולינקדין שהם אפשר להצטרף לקבוצות ולמצוא משרות חדשות המתפרסמות בתחום שלכם.
הכינו קורות חיים – כדי למצוא עבודה חשוב לשלוח קורות חיים לשלל מקומות עבודה. מקדו את קורות החיים בתחום העניין שלכם, ונסחו קורות חיים שבהם כל הפרטים הרלוונטיים למקצוע שבו אתם עוסקים. נסו לא לקצר מידי אך גם לא להאריך מידי במילים. היו קולעים וענייניים.
פנו לחברות השמה – למרות שחברות השמה נראה שתוקפם פג, הדבר לא בהכרח נכון. חברות השמה פועלות ממש כמו לוחות הדרושים של אולג'ובס, רק שהן עושות זאת עם יתר תשומת לב ללקוחות שלכם. פנו אל חברות ההשמה הגדירו את התחום בו תרצו לעבוד ובצעו פניות יזומות אליהם על מנת לבדוק מה באמת חדש בשוק העבודה.
עדכנו את הפרופילים שלכם ברשתות החברתיות – חשוב לעדכן בכל זמן את הפרופילים שלכם ברשתות החברתיות. מדובר בפייסבוק, לינקדין ובכל מקום בו מעסיקים פוטנציאליים יכולים לדלות עליכם פרטים. חשוב להוסיף לרשתות פרטים רלוונטיים כמו ניסיון, מקומות עבודה קודמים, דוגמאות לעבודות שלכם והמלצות.
בצעו חיפוש ממוקד – לאחר שהכנתם קורות חיים ראויים והפרופיל שלכם ברשתות החברתיות נראה נפלא – זה הזמן לסנן משרות ולשלוח את קורות החיים שלכם למעסיקים פוטנציאליים. חשוב לצרף מכתב מקדים וקצר למעסיק בין אם מדובר בשליחת קורות החיים בצורה יזומה במייל לבין אם לוח הדרושים שממנו אתם שולחים את קורות החיים מאפשר לכם זאת.
שמרו על קשרים עם אנשי מפתח – בחיפוש עבודה חשוב לשמור על קשר טוב עם אנשים הנמצאים בעמדות מפתח בארגונים שונים. נסו להיות עמם בקשר ולספר כי אתם מחפשים עבודה. לעולם אין לדעת מתי תצוץ הצעה מצידם.