חדרי השירותים של היום הם כאלה שמציעים רמה גבוהה יותר של היגיינה ככל שנכנסים אל שירותים שנמצאים במינה מפותחת יותר. למדינות מפותחות יש הבנה טובה יותר לגבי החשיבות של שמירה על היגיינה ברמה נאותה, וכך בכל אותם המקומות הציבוריים שבהם יש חדר שירותים, יש התקנה של מתקנים אשר נועדו להציע את רמת השימוש הכי יעילה מבלי להעביר חיידקים ממשתמש אחד לשני.
זה כולל את המתקן של הסבון, הברז עצמו ואת המתקן שאיתו מייבשים את הידיים לאחר השטיפה בסבון ובמים. האם מתקן לייבוש הוא כזה באמת שומר על הידיים נקיות, או שצריכים לבחון כמ סוגים טרם התקנה של האחד שיביא אל השימוש הכי נכון?
איך המתקן הזה פועל?
בפרומושן מוצרי היגיינה מסבירים שמתקן ייבוש ידיים הוא כזה אשר פועל על הפעלה של רוח חזקה כאשר האדם שניגש אל המכשיר לא חייב לבצע כל סוג של נגיעה כי ישנו חיישן של תנועה שמזהה את הידיים ומפעיל באופן אוטומטי את המנגנון של הייבוש עבור כל אחד ואחד שניגש לשם.
הרוח היא כזו שיכולה להיות קרה או חמה, אך בפועל מדובר במכשיר שבו המים ניתזים אל פנים המכשיר, ובאותה פעולה של ייבוש ייתכן כי חיידקים הם כאלה שמוצאים את דרכם מחדש אל האצבעות וכף היד שבצורה קפדנית אותה רגע לפני כן מנקים. ישנם מקומות רבים שבהם כבר לא מבצעים שימוש במתקן הזה, ומעדיפים להתקין מתקן ייבוש ידיים היגייני יותר.
עדיף מתקן לניגוב הידיים
מתקן לייבוש ידיים הוא כזה שבו לא צריך להיות מגע כי יש מתקנים חדשניים שבהם המגבת לניגוב הידיים יוצאת עם חיישן של תנועה. מצד שני, ישנם מתקנים שבהם תמיד ישנה מגבת חדשה ורעננה אשר מציצה, כך שהניגוב הוא כזה שתמיד מביא אל ייבוש ידיים מלא ויעיל בפעולה מהירה אחת.
ככל שמדובר במגבות נייר יותר איכותיות כך גם לא יהיה בזבוז משווע של נייר, ואם שואלים את האנשים אשר מגיעים למקום, הם בהחלט בעלי העדפה עבור מתקן היגייני מסוג זה כדי לייבש לאחר הכניסה אל השירותים את הידיים שלהם לאחר הרחיצה והשטיפה.