להיתקע עם הרכב, בין אם בחניית הבית לבין אם בחניה ברחוב או רחמנא לצלן באמצע הכביש היא עבור רבים התגשמות החרדות. הרכב תקוע, מאחור ישנן נהגים שצופרים בעוז, אתם חרדים לבטיחות שלכם, ובוודאי צמאים ואבדי עצות.
עם זאת התנהלות נכונה לצד רכב תקוע יכולה לסייע במידה רבה ליציאה מהירה מהתסבוכת. אז כיצד מתנהלים כאשר הרכב נתקע? כמה טיפים חשובים מאד בהמשך.
מעמידים את הרכב בצד – כאשר הרכב שלכם נתקע, חשוב בשלב הראשון לנסות בצורה בטוחה להעמיד את הרכב בצד. בדקו היכן אתם תקועים ומה המהירות של הרכבים המגיעים בדרך. אם אתם נמצאים בכביש מהיר חשוב לא לצאת מן הרכב ולהתקשר למשטרת התנועה ולשירותי דרך על מנת שאלה יגיעו לחלץ אתכם.
אם אתם נמצאים בכביש עירוני, חשוב בזהירות לדרדר את הרכב לצדי הכביש, ללבוש אפוד זוהר שחייב להימצא ברכב, ולשים כמה מטרים מהרכב תמרור אזהרה.
בדיקות התקלה – חשוב לבדוק מהי התקלה ברכב: האם מדובר במצבר שלא נטען? או שאולי שכחתם אורות והמצבר אינו עובד? או שאולי מדובר בהתחממות מנוע. את התקלה ניתן לזהות לפי האותות שישדר לכם הרכב על מסך המנורות שנמצא בדרך כלל מתחת או במקלים להגה.
לאחר זיהוי התקלה חשוב לנסות לפתור אותה במקום וזאת באמצעות הנעת הרכב על ידי נהגים אחרים שיכולים להניע את המצבר שלכם, באמצעות שירותי דרך, או באמצעות גרירת הרכב למוסך.
היעזרו בשירותים מקצועיים – אחת הדרכים לפתור בעיה של רכב שאינו מניע עקב מצבר גמור, היא לקרוא לחברות המתמקצעות בשירותי רכב עם דגש על החלפת מצברים בכל מקום. שירותים כאלה הניתנים על ידי חברות כמו למשל ענק המצברים מאפשרים ליהנות ממצבר חדש תוך זמן קצר והגעה של איש מקצוע עד אליכם שיחליף מצבר ויקנה לכם שירותי דרך ומכונאות במקום.
בכך ניתן לחסוך את שעות ההמתנה לגרר, את הסיכון שבעמידה לצמד הדרך שעות רבות, ואת סכומי המוסך הגבוהים שיילקחו מכם בהחלפת המצבר במוסך.