תהליך הסגרה למי שמושג זה אינו מאד ברור לו, הוא תהליך שבו מדינות בעלות הסכמי הסגרה, מבצעות הסגרה הדדית של פושעים שביצעו פשעים באחת המדינות, כאשר התהליך כולל העברה של החשוד או העבריין אל המדינה אשר בה הוא אזרח קבוע, וזאת על מנת לבסס כתב אישום ולקבוע את גזר דינו.
מתי מתבצע תהליך הסגרה
תהליך זה מתבצע כאמור בזמן שלמדינות יש הסכם הסגרה ובמידה והעונש אודות העבירה הוא כזה של שנת מאסר אחת לפחות.
אבל מה צריך לדעת על הליך מסוג זה? הנה 3 דברים חשובים:
- דרך ביצוע התהליך – כאשר מבצעים הליך הסגרה מתקיימים בו כמה שלבים, ביניהם: שלב המעצר של החשוד אשר בו בודקים אם אפשר לבצע את ההליך, כמו גם קביעת השארות העצור במעצר עד תום ההליכים. השלב השני הוא דיון בבקשת ההסגרה שבו נקבעים התנאים להסגרה כמו גם שלב שבו מחליט השופט האם להשאיר את החשוד במעצר עד סוף ההליכים.
- פשעים שבגינם מתבצע תהליך הסגרה – כיום ישנם כמה וכמה פשעים שבגינן מתבצע תהליך הסגרה ביניהם: פשעי מלחמה, פשעים נגד האנושות, במקרה של פשעים פיראטים, סחר בעבדים וסחר בבני אדם.
- נקיטת פעולות בישראל – חשוב עוד לדעת כי מדינת ישראל אינה מבצעת הליכי הסגרה אל מדינות מושחתות, בעיקר כאלה שיש בהן עונש מוות. מדינת ישראל מסגירה פושעים רק אם יובטח כי לא יבוצע כחלק מגזר הדין עונש מוות, ורק במידה והמדינה לא מוגדרת מושחתת בעיקר בין כתלי בית המשפט.
עוברים הליך הסגרה? – אל תוותרו על ייצוג של עורך דין
אם אתם נמצאים בקלחת של הליך הסגרה, בין אם אתם בישראל או במדינה אחרת – חשוב תמיד להתייעץ עם עורך דין פלילי מפורסם על מנת לקבל את הייעוץ וההגנה הטובים ביותר. עורך דין המנוסה בפלילים, יוכל לסייע רבות להגנה שלכם תוך סיוע בהליך קל יותר עבורכם.