ארץ ישראל כבר נעשתה בשנים האחרונות מאוד בולטת מבחינת הנוכחות שלה בעולם שבו יותר ויותר אנשים מצליחים לפרוץ אל התודעה בזכות סטארט אפ ייחודי שהציע משהו עד כדי כך טוב שהביא אליו את המשקיעים הגדולים ואת היכולת להחליט האם ממשיכים או שיוצאים, ואת כל הטוב הזה לחברה מסוימת תמורת הצעה שמאוד קשה לסרב לה, מוכרים.
ביטויים כמו "סטארט אפ" ו"אקזיט" נעשים יותר ויותר חוזרים, ובארץ הזו הקטנה נוצרים עוד ועוד מיזמים של אנשים שמחפשים את הדרך אל ההצלחה אם על ידי סבסוד מן המדינה באחת מן החממות הטכנולוגיות שפזורות להן ואם על ידי השקעה עצמית בשיתוף עם עוד כמה חברים. רעיון אחד בעל פוטנציאל זה כל מה שצריכים.
כולם רוצים סטארט אפ מנצח
איך עושים את כברת הדרך הזו שבין רעיון נהדר שיש לו אפשרות גדולה להצלחה עד לנקודה שבה רואים כי טוב וישנה אופציה מאוד גדולה לבצע את האקזיט המיוחל אחרי שנים רבות של השקעה בכסף ובזמן? צריך להתכונן מראש אל הדרך הזו כאשר יש כמה שיותר כלים אשר מסייעים לבנות את הדבר הזה שנקרא סטארט אפ, ורצוי כי יהיה כלול שם גם ליווי של אנשי מקצוע שכבר ראו כיצד מיזמים מסוימים עלו על הדרך הנכונה, ואחרים כשלו עוד בשלבים הראשונים של הבנייה.
זה חובה להיכנס אל ההשקעה הזו עם הרבה מאוד אמונה עיקשת, אבל לצד זה צריכים להיות ריאליים ולבצע השקעה שבה מבינים כי פוטנציאל גלום ועליו יש להגן בצורה חוקית עם יצירה של פטנט רשמי בסיוע שמלווה את הפרויקט מהבחינה הזו דרך עורך דין פטנטים.
נותנים את כל הסיכויים להצלחה
כדי שמיזם של סטארט אפ יהיה בעל סיכויים גדולים להצלחה, צריכים לבחון את הסיכויים הללו מלכתחילה. זה נכון כי ישנם מקרים שבהם בעלי מקצוע לא ראו את הפוטנציאל ונתנו המלצה חמה שלא להשקיע את הזמן בקידום שלו, אולם עדיין זה נבון לבדוק מבחינה מקצועית מול משרד של פטנטים שכבר עוסק די הרבה שנים במיזמים טכנולוגיים מתקדמים וחדשניים.
האנשים אשר נמצאים שם כבר צברו ניסיון שיכול לסייע להבין את פני הדברים, ואם אכן יש סיכויי הצלחה רבים מקדמים את המיז הזה עם גיבוי מבחינה חוקית והעריכה של כל המידע לכדי פטנט רשום שאיתו יכולים להצליח אולי יותר ממה שמצפים.