מהי בדיוק קניית הלוואות? עבור מי מדובר בהשקעה רלוונטית?
כשאנחנו מדברים על הלוואות, רבים מאתנו מכירים את המסגרת הבסיסית ביותר והמוכרת ביותר של הלוואות – כלומר, הסכם בין שני גורמים, כאשר הגורם האחד מספק סכום כסף גדול לגורם השני, שפורע את הסכום הזה לאורך תקופה ממושכת בה הוא משלם תשלומים חודשיים קבועים, שתלויים גם בריבית וכך למעשה הדבר מניב רווח לגורם המלווה. אין ספק כי תחום זה הוא תחום שצריך להתנהל בו בצורה הזהירה והחכמה ביותר בין אם כנותני הלוואות וגם אם כלווים – אבל כשאנחנו מדברים על קניית הלוואות, הדבר נכון פי כמה וכמה. קניית הלוואה יכולה להתבצע על ידי הגורם הלווה, שקונה את שארית הפירעון שנותר לו בסכום מזומן וראשוני, וכן על ידי גורם שלישי שמעוניין לקבל את התשלומים החודשיים מסיבה כזו או אחרת.
לפני שאתם קונים הלוואות, צריך לדעת כמה וכמה דברים ולשקול את העניין היטב
- האם יש לכם הון מספיק? כל סוג של הלוואה כולל סכום לא קטן של כסף שעובר מיד ליד, וכך למעשה בכדי לקנות אותה צריך להשקיע באופן חד פעמי לא מעט כסף, שלא בטוח שחכם להשקיע בבת אחת. גם אם אתם רוצים לצאת מהעול החודשי של הפירעון – אתם צריכים לעשות את זה בצורה חכמה שתאפשר לכם טווח נשימה אחרי הקנייה.
- האם מדובר בגורם אמין? אם אתם רואים אפשרות של קניית הלוואה שניתנה לגורם פרטי או עסקי כזה או אחר, עליכם לוודא כי מדובר בגורם אמין שאפשר לסמוך על זה שיחזיר את ההלוואה בתנאים המתאימים שהוסכמו. אל תפתחו לעצמכם פתח לעגמת נפש.
- האם יש ריבית על הקנייה? ישנם מקרים בהם מצוין בחוזה שעליו חותמים בלקיחת ההלוואה, שיש ריבית גבוהה כלשהי על סכום שבו אתם רוצים לפרוע את ההלוואות באופן מוקדם – אם אתם עושים זאת.
החלטה כלכלית בסדר גודל כזה צריך לקבל רק לאחר שמבינים את כל המשמעויות שלה
בכל מקרה, אם אתם רוצים לקנות הלוואה, עליכם לוודא שאתם עושים זאת בצורה החכמה ביותר והמדודה ביותר מבחינה כלכלית – בכדי למנוע מעצמכם עגמת נפש כלכלית גדולה.