בלא מעט מבנים, מסעדות, בתי קפה, משרדים וכן מבני מגורים, אנחנו יכולים למצוא היום עיצובים שונים של אמצעי תאורה אשר משתלבים עם המקום. בין אם אלה אמצעי תאורה גדולים ורחבים, אמצעי תאורה קטנים ומצומצמים, וכן אמצעים אחרים. באופן טבעי החיבור נעשה על פי הסגנון והעיצוב של המקום.
אחת הדוגמאות האידיאליות לעיצוב מקום על פי ובאמצעות אמצעי תאורה מסוימים, הוא שימוש בספוטים. מדובר בנורות אשר מותקנות בתוך הקיר או בתוך התקרה, ובכך למעשה משתלבים עם העיצוב של המקום. למעשה, צריך לתכנן את המקום מבחינת המבנה שלו, כך שזה מגיע עם הספוטים ולא בנפרד. בשונה מנורות רגילות אשר אפשר לעצב את המקום ולבנות אותו, ורק לאחר מכן להתקין את הנורות, כאן צריך לשמור מקום מיוחד לספוטים על מנת שיהיה ניתן להתקין אותם.
התקנת ספוטים נפוצה מאוד בעיקר במקומות בהן יש שימוש בנישות גבס, כולל בתקרות נמוכות, עם זאת, אנחנו יכולים למצוא גם שימוש בספוטים במקומות אחרים. בדרך כלל נהוג להשתמש בהם מתוך כוונה להאיר את המקום מבלי להפריע לעיצוב ולסגנון שלו. אם במקרים אחרים של אמצעי תאורה, מדובר על נורות שיש להשתמש בגופי תאורה על מנת להתקין אותן, גופים אשר יוצאים ובולטים מתוך הקירות והתקרה. כאן מדובר על אמצעי תאורה שמונח עליהם.
אנחנו יכולים לרכוש אותם במקומות שונים ומגוונים, אך מה שחשוב לא פחות זה, כיצד אנחנו מעצבים את המקום כך שהם גם ישמשו אותנו לצרכים שלנו וגם נוכל ליהנות מעיצוב מרשים. מן הסתם, מה שצריך לבוא קודם מבחינת סדר חשיבות זה עומק התאורה, כלומר עד כמה הם יכולים להאיר את חלל החדר, כך שלא נצטרך להשתמש באמצעי תאורה אחרים, כולל אמצעים חיצוניים.
עם זאת צריך לומר, במקרים מסוימים אנחנו נראה שלצד אותם ספוטים, יש אמצעי תאורה נוספים ואז אנחנו יכולים לבחור ביניהם, באילו אמצעים אנחנו מעדיפים להשתמש על מנת ליהנות מתאורה איכותית, תאורה איתה אנחנו יכולים לעבוד בצורה נוחה ופשוטה, כשהמקום כולו מואר.