כאשר אדם חילוני בוחר לצאת לטיול ביעד מסוים, יש לו דברים מסוימים שהוא אמור לדאוג לגביו, דברים בסיסיים, כמו טיסות, לינה, נסיעות, דברים שכל תייר בכל העולם צריך לדאוג לגביו. אך כשאדם דתי מחליט לצאת לטיול ביעד מסוים בעולם, זה כבר מחייב ממנו היערכות אחרת, אחת כמה וכמה כשמדובר ביעד כמו הודו.
הרי אם אדם דתי מחליט לצאת לטיול בארצות הברית או במדינות גדולות באירופה כמו, אנגליה, צרפת, גרמניה, איטליה, בלגיה, ואחרות, הוא יוכל למצוא שם, יחסית בקלות, קהילה יהודית בה הוא יוכל להתארח, שם הוא ימצא מסעדות כשרות, כמו כן הוא יוכל למצוא שם בית כנסת וחנויות לקנות אוכל כשר וכדומה.
אך במדינה כמו הודו, בה יש מעט מאוד יהודים, הרבה יותר קשה למצוא את כל מה שאדם דתי צריך. לכן יש דברים שהוא יצטרך להיערך להם מהארץ ויש דברים שהוא יצטרך להיערך להם במקום. בין אם זה אומר לחפש מקומות בהם הוא יוכל לאכול מבלי חשש שיוגש לו אוכל לא כשר, בין אם זה אומר שהוא יצטרך לחפש מקומות תפילה ועוד.
לשמחת היהודים הדתיים שנוסעים להודו, במהלך השנים נוצרו מקומות שונים בהם אפשר למצוא את כל מה שאדם דתי צריך. למשל, אפשר למצוא מוסדות של חב"ד בהן אפשר גם להתפלל וגם לאכול ארוחות כשרות, במקומות מסוימים אפילו אפשר להתארח. יש כמובן את בתי השליחים אשר לא פעם פתוחים בפני ישראלים.
בנוסף לכך, יש לא מעט חברות של ישראלים אשר עוזרות למטיילים יהודים, בין אם זה בכל הקשור ללינה, הסעות, אוכל, ארגון טיולים כשרים בהודו ועוד.
צריך לומר שלא מעט חברות מציעות היום טיולים מאורגנים אשר מותאמים ליהודים דתיים. מדובר על טיולים שנמשכים שבועיים-שלוש בהודו, עם כל מה שצריך לראות במדינה, כאשר מסלול הטיול מתוכנן באופן כזה שאדם דתי יכול ליהנות ממנו, וכן יכול לשמור שבת וחגים במידת הצורך.
לכן, אנחנו נראה לא מעט קבוצות של דתיים נוסעים ליעדים שונים בהודו, לתקופות שונות, על פי רצונן.