יש כל כך הרבה מאפיינים שהופכים את ישראל למדינה משוגעת. אחד מאותם מאפיינים הוא, כמובן, השינויים בתנאי מזג האוויר בין האזורים השונים בארץ. בהתחשב בגודלה של המדינה, זה די משעשע לחשוב כיצד החורף בירושלים הרבה יותר קר מהחורף בבית שמש, שנמצאת במרחק נסיעה יחסית קצר ממנה.
בניגוד לקיץ, בו החום הוא די בלתי נסבל, ברוב חלקיה השונים של המדינה, החורף הוא כבר סיפור אחר. בעוד יש מקומות בהם אין סיכוי במהלך החודשים הקרים להעביר ערב ללא חימום, לא חסרים מקומות בשפלה למשל, שבהם כלל לא מדליקים תנור או מזגן. ערכנו עבורכם רשימה קצרה של המקומות בהם אפשר לשבת בבית עם טי-שרט בחורף, ומקומות בהם תהיו חייבים חרמונית.
אזור הצפון- כשהטמפרטורות יורדות, אזור הצפון הופך לקר מאוד. תהיו בטוחים שבימים בהם יורד שלג בחרמון, תושבי הצפון יחממו את הבית ויקפידו על לבוש ארוך וחם גם בתוך הבית. החורף בצפון מלווה בגשמים ובטמפרטורות נמוכות, מה שמוביל כמובן לצריכת חשמל גבוהה.
ירושלים- כבר הרבה נאמר על החורף הירושלמי. בתקופה הזאת של השנה, ירושלים הופכת ליעד תיירותי עוד יותר מהרגיל. כשאפשר לראות שלג במרחק של חצי שעה, 40 דקות נסיעה, אז למה לא?
המרכז- אזור המרכז ידע גם הוא כמה חורפים קשים. יחד עם זאת, בהשוואה לאזורים אחרים, מזג האוויר הקר עדיין לא מחייב שימוש מאסיבי במזגן.
השפלה- בית שמש, רחובות ושאר הערים בשפלה, נהנות ממזג אוויר חורפי יותר נוח, בהשוואה למקומות אחרים. נכון עדיין קר, אך יש ימים בהם תושבי בית שמש למשל, יכולים להיות עם מכנס אורך וחולצה קצרה כשהם בבית, בזמן שבירושלים יושבים עם צעיף בסלון.
הדרום- קור מדברי. האם באמת צריך להוסיף עוד?
איך כדאי לחמם את הבית בחורף?
בהתחשב בעובדה שרכישה של תנור או מפזר חום כרוכה בעוד הוצאה כספית וגם צריכת החשמל שלהם גבוהה, אתם בהחלט יכולים להישאר עם המזגן שכבר נמצא ממילא אצלכם בבית. מזגנים בבית שמש והסביבה, תל אביב ובמרכז, וגם בצפון והדרום הם עדיין שיטת החימום הנפוצה, שכן הם מכסים שטחים גדולים, ובסופו של דבר, צורכים פחות אנרגיה.