פלישה של פשפשי מיטה בחדר או בבית היא באמת בעיה גדולה. הם בעלי חיים קטנים, שמתרבים במהירות ולא פשוט להיפטר מהם.
מהרגע שזיהיתם כי אכן יש בעיה של פשפש המיטה בבית, אל תעבירו או תוציאו חפצים מהבית שלכם לבתים אחרים, למשרד, למכונית, או לילקוט. יכול להיות שהפשפש כבר נמצאים על החפץ ולכן לא רק שלא תצילו אותו, אפילו תזהמו אזורים אחרים שאתם חיים בהם, מה שעובר שבסופו של דבר – הם יגיעו לבית שלכם שוב.
רחצו את כל המצעים, סדינים, שמיכות, וילונות, מפות וכדומה במים חמים. שימו אותם במייבש ושטפו אותם בחום הכי גבוה האפשרי שלא יגרום נזק לבד. לאחר ייבוש יסודי, שימו את כל הדברים שעברו את הרחיצה בשקיות זבל, ושמרו אותם רחוק ככל האפשר מכל חפץ או בד שחשוד כנגוע בפשפשים.
חזרו על אותה שיטת פעולה גם בנוגע לבגדים שלכם. בגדים שאינם ניתנים לכביסה וייבוש כמו ג'קטים ומעילים אפשר לשלוח לניקוי יבש. אל תאחסנו את הבגדים בחדר שחשוד כנגוע.
בדקו ביסודיות ובזהירות את כל הפריטים שלא ניתן לרחוץ כגון ספרים, מכשירי אלקטרוניקה, מסגרות לתמונות, צעצועים וכו'. אם הולך להיעשות שימוש בחומרי הדברה, את צעצועי הילדים הלא נגועים צריך לשים בשקיות פלסטיק ולהרחיק מהאזור. אם החברה המדבירה משתמשת בשיטת הדברת פשפש המיטה באמצעות חום, יכול להיות שתונחו להשאיר הכל במקום בשביל שכל הפריטים יקבלו את הטיפול.
אחסנו את כל הפריטים שניקיתם ובדקתם בשקיות ניילון עד אשר הבית אושר כנקי מפשפשי המיטה.
השתמשו בשואב אבק ורחצו את כל הרצפות בחדרים שחשודים כנגועים. הניחו את שקית הלכלוך של שואב האבק בתוך שקית פלסטיק וזרקו אותה לפח האשפה שממקום מחוץ לביתכם מיד לאחר שסיימתם לשאוב בשביל למנוע התפזרות מחודשת או הפצה של הפשפשים לאזורים אחרים בבית.
השתמשו בשואב האבק בשביל לנקות את המזרון, קופסת הקפיצים מתחת למיטה, הארונות, מסגרות החלונות, גומחות בחדר, ספות, כיסאות, הדומים וכו'. השתדלו להפוך ולשאוב מהצדדים ומתחת לכל רהיט שממנו את שואבים בשביל לכסות כמה שיותר שטח.