הצפה בכל סדר גודל עלולה להיות הרסנית לבית ולגרום לנזק לתכולת הבית וכן למבנה עצמו. כאשר הצפה מתרחשת ולא משנה מאיזו סיבה, חשוב מאוד להתמודד איתה בצורה הטובה ביותר ולאחר שאיבת המים וייבוש הרצפה באמצעות מייבשי לחות, להתמודד עם נזקי ההצפה בצורה הטובה ביותר. במאמר הבא תקבלו טיפים יעילים להתמודדות עם נזקי הצפה
טיפים לטיפול בנזקי הצפה
- ראשית כל, חשוב מאוד להבין כי הגורמים להצפות עלולים להיות פיצוץ בצנרת, הצפת מי גשם או תקלות שכנים. יש לעשות את כל מה שניתן על מנת למנוע הצפות שניתן למנוע על ידי תיקון צנרת לקויה ועוד.
- חשוב להבין כי נזקי הצפה יכולים להיות הרסניים לחלוטין. הנזקים המשניים עלולים לגרום להרס רב לרכוש ולמבנה ועל כן חשוב לטפל כמה שיותר מהר.
- חשוב לבחור באנשי מקצוע שיודעים להתייחס לכלל הנזקים שעלולים להתרחש כתוצאה מהצפה: נזקים לרכוש, נזק לקירות ומבנה, עובש ופטריות ועוד.
- בשלב הראשון של ההצפה חשוב מאוד לדאוג לשאיבת החלל המוצף שכן ככל שיש מים עומדים בחלל כך יש סיכוי גבוה יותר לנזקים משמעותיים יותר.
- חשוב לבחור בצוות מקצועי ומיומן בתחום שאיבת מים ממבנים, אשר מבצע את העבודה בצורה יעילה ועם הכלים המתקדמים ביותר.
- לאחר השאיבה נשארת לחות ואף רטיבות קלה בחלל ובחפצים השונים ועל כן, חשוב מאוד לבצע פעולת ייבוש רצינית מאוד של כל מה שצריך. בכדי לבצע את פעולת הייבוש בצורה נכונה יש להשתמש בכלים המתקדמים ביותר הרלוונטיים לצורך זה, ולבצע פעולות נוספות של שיקום נזקי מים במור נזקים.
- בשלב הבא יש צורך לפנות את כל החפצים מהחלל ולשקם את כל החפצים שניתן לשקם. לעיתים יהיו חפצים שלא תהיה אפשרות לשקם.
- בשלב הבא יהיה צורך לנקות ולחרט הן את המבנה והן את כלל החפצים שהיו בו במהלך ההצפה. חשוב שהטיפול לא יהיה חיצוני כי אם גם פנימי על מנת שלא יווצרו עובש ופטריות במבנה עצמו.
- בשלב הבא יש לבצע תיקון ושיקום של אלמנטים שונים שנפגעו בהצפה. בין אם מדובר על אלמנטים אדריכליים כגון: קירות שהתנפחו או עץ שהתעוות וכן את הצינורות שהיו מקור להצפה והציוד שהיה במבנה וניזוק.
- אם מדובר על הצפה כתוצאה מנזקי מזג האוויר יתכן מאוד שאתם זכאים למימון של שיקום נזקי הצפה ועל כן, עליכם לבדוק זאת מול הרשות המקומית שלכם או מול הממשלה.