כל מי שמגיש תביעה נגד חברת ביטוח בהיבטים סיעודיים, חושב בוודאי שהתביעה שלו חייבת להתקבל. הרי יש לו פוליסת ביטוח, הוא נחשב לאדם במצב סיעודי, ועל כן התביעה שלו חייבת להתקבל.
על פניו זה נכון, אך אם זה היה כל כך פשוט, לא היתה סיבה להגיש תביעת סיעוד שכזו, חברות הביטוח היו משלמות את מה שנדרש וזהו. באופן טבעי זה לא המצב, מה עוד שחברות הביטוח יהיו מוכנות לעשות הרבה מאוד בשביל שלא יצטרכו לשלם את דמי הפוליסה כפי שהן התחייבו וכפי שמצופה מהן. בסופו של דבר, מדובר בעסק לכל דבר.
צריך לומר, תביעת ביטוח כנגד חברה בעקבות פוליסת ביטוח סיעודי, היא לא דבר פשוט כל כך. הרי החברה תרצה לקבל הוכחה מלאה ומדויקת שאכן המטופל הוא חולה סיעודי. לשם כך יש מבחנים מיוחדים שעליו לעבור, מבחני היתכנות שיוכיחו שאכן מדובר בחולה סיעודי.
מה צריך בשביל לנצח בתביעה שכזו?
ראשית, יש לשכור עורך דין שידע לבחון את הנושא ולייצג אותנו בצורה נכונה מול חברת הביטוח ומול כל גורם אחר שאמור לבחון את התיק שלנו, כולל שופטים בבית משפט.
שנית, אנחנו צריכים להציג את כל המסמכים הרפואיים אשר מוכיחים שאכן אנחנו במצב סיעודי. בשביל התביעה, עלינו להציג מסמכים של רופאים אשר בדקו אותנו וקבעו שאכן אנחנו במצב סיעודי.
שלישית, כאמור עלינו לעבור מבחני מסוגלות, מבחני יכולת. אלו מבחנים שנועדו לבחון את היכולת שלנו לפעול באופן עצמאי. במידה ואנחנו לא עוברים אותם, אז אכן אנחנו יכולים לקבל אישור שאנחנו במצב סיעודי ולכן מגיע לנו פיצוי ותמיכה כלכלית לצורך העסקת מטפל או מטפלת שיוכלו לעזור לנו בכל דבר שאנחנו צריכים עזרה.