בשנים האחרונות נכנס יותר ויותר לשימוש בתחום העסקי אך גם בתחום הפרטי, כל הרעיון של שימוש בענן. עבור אנשים שאינם באים מהתחום, זה אולי נשמע מוזר, אך מחשוב ענן היא צורה גרפית מסוימת שבא לתאר כיצד פועלים מחשבים מרחוק, מול מחשבים שנמצאים בחדר מסוים ומשרתים כל ארגון או עסק.
>>> למדו על Cloud Consulting
הרעיון הוא שיש מחשבים שיושבים בשרתים מסוימים, דרך מערכת תקשורת שמחברת בין המחשב במשרד לבינהם, יכול כל אחד בעסק לעבוד עם אותם מחשבים. הם מספקים לו אפשרויות אחסון ושימוש, עוצמות מסוימות, ניתן להשתמש בכוח מחשוב גדול וכשרוצים לצמצם את ההוצאות אפשר להשתמש בכוח יותר קטן. מחשוב ענן גם מאפשר שימוש ביישומים שונים, בין אם זה פיתוח, ניהול ועבודה ישירה מולם.
באופן עקרוני, כל אחד יכול להשתמש בשרת ענן ובמובן מסוים גם כל אחד משתמש, הדוגמא הקלאסית היא, כל אחד מאיתנו שעובד עם גוגל, למעשה מחזיק באמתחתו אחסון ענן, בין אם זה למסמכים ובין אם זה למכתבים או לתמונות. יש מי שעושה בכל שימוש ויש מי שלא. היתרון של שימוש בשירות זה, שאנחנו לא צריכים לפנות שטח אחסון במחשבים או במכשירי הסלולר שלנו, כמו כן, אנחנו לא צריכים לעבוד רק עם מחשב אחד לשם כך. אנחנו יכולים להשתמש במספר מחשבים במקומות שונים.
אנחנו יכולים למצוא גם שירותי ענן פנימיים, כשהכוונה היא לשירותים שנמצאים אך ורק בעסק מסוים. במקרה כזה, רק מי שעובד בעסק יכול לעבוד עם אותם מחשבים ושרתים, אך זה לא מוגבל מבחינת מיקום פיזי, שכן ניתן להשתמש בה בעסק עצמו וכן בבית.
כאמור אנחנו יכולים למצוא מגוון שירותי ענן, בין אם מדובר בענן שמשרת שורה של ארגונים, בין אם מדובר בענן שמשרת ארגון ספציפי אחד, לפעמים אנחנו יכולים למצוא ענן שמשרת כמה ארגונים בעלי אותו אינטרס, כאשר לכולם יש גישה אל החומרים של כולם.
החזון הוא שהשימוש בשירותי ענן יהיה דומה למערכת חשמל, כלומר אנחנו נוכל להפעיל מכל מקום, כל שירות שנרצה, בלי שום בעיה.