מי היה מאמין שיהיה משהו בדבריו של הסופר ג'ורג' אורוול שטען שיום אחד כל אחד יזוהה על ידי מספרים. בימינו אין כמעט דבר או תחום כלשהו שהמידע דרכו לא מועבר על ידי סימן דיגיטלי, שזה למעשה מספור. כל הסימונים הללו שהם הקו השחור עם הקו הלבן שעל כל מוצר ומוצר נקראים ברקוד.
אפשר לומר שעל כל דבר שקונים היום יש ברקוד. על כל כרטיס או כל אירוע, כרטיסים של אוטובוס, רכבת או ספר שהשאלנו בספריה יהיה מודפס עליו ברקוד. צ'קים ואפילו כרטיסי אשראי וכל כרטיס של מועדון לקוחות ועוד יתנוססו עליהם הפסים הללו עם המספרים בצבע שחור לבן.
מה חבוי מאחורי הפסים?
יצירת ברקוד נועדה להיות מעין קוד שבאמצעותו מיוצגות ספרות וגם אותיות. הקוד הזה מכיל את כל הפרטים הכי רלוונטיים שיש למוצר עצמו או לכל דבר אחר שהוא מודפס עליו. מוצר שיכיל את הברקוד, יכיל את השם והמחיר שלו, בסיטואציה של כרטיס לטיסה הוא יכיל את מספר הטיסה ואת החברה שאתה טסים, כמו כן על כרטיס אשראי יופיע מספר ברקוד שיכיל את כל פרטי החשבון שאליו הוא משתייך. את שלל הנתונים הללו מצליח לקרוא מכשיר שנקרא קורא ברקוד שממיר את השפה למחשב ומצליח להזין את כל הנתונים.
איך הוא עובד?
יש מספר שיטות שקורא הברקוד שהוא מכשיר אופטי, מצליח לקלוט כל נתון שמכיל סדרה של פסים. זה בדומה לסורק הברקוד שהוא למעשה מבצע פעולה של סריקה באמצעות לייזר או על ידי צילום של הקווים שאפשר להזין אותם למחשב או לתוך הקופה הרושמת, באם מדובר במקרה של מוצר בחנות.
למה ברקוד?
העולם שלנו חי על מידע רב מכל סוג. לכל מוצר ופריט יש נתונים שיכולים להפוך אותו למזוהה. כל יצירת ברקוד תפשר לאפיין מגוון של מוצרים ופריטים שקיימים במחסן או כל מקום בצורה הכי מתומצת ויעילה שניתן. המידע שמתקבל על הברקוד הוא ספציפי למוצר וניתן לפענח את כל המידע ולשלוח את נתוניו למחשב שיש לו חיבור אליו. שם יאחר כל דבר, יצירת ברקוד הופכת את החיים לקלים יותר וחסכוניים בזמן.