על מנת לשנע את המזון שלכם מנקודה אחת לנקודה אחרת בארץ, יש נהלים וקריטריונים כיצד יש לבצע את הההובלה. אם אתם חושבים אפילו לרגע שמספיק לקחת את המזון שלכם, להכניס אותו למשאית ולצאת לדרך – אתם טועים טעות חמורה. כאשר מובילים מזון הדורש קירור ותנאים מיוחדים, יש לוודא כי הרכב שמוביל אותו מוכן לאותו סוג העבודה. יש לוודא כי הציוד והטכנולוגיה בתוך המשאית מתאימה לצרכי השינוע הנוכחיים וכי העבודה מתבצעת במקצועיות ויעילות.
הדבר תקף עוד יותר במיוחד במדינה כל כך חמה כמו ישראל. ולא, להדליק מזגן במהלך ההובלה לא פותר את העבודה.
אם כן, הדרך הכי טובה לשנע מזון בקירור זה להשתמש במכולות קירור ייעודיות המגיעות עם יחידת קירור מובנית. לכל מכולה יש דרכי פעולה ושיטות שונות. למשל:
מכולה המקבלת את ספק הכוח שלה ממקור חיצוני או מכולה אשר גנרטור דיזל הממוקם בתוך המכולה הוא זה שמפעיל אותה, או מכולות שעושות שימוש בקירור קריוגני. שימוש במערכת כזאת מתבצע לרוב בהובלה של מזון בטווחים קצרים יותר. חנקן נוזלי או קרח יבש אשר מתפזרים לאט לאט בתוך המכולה, מובילים למצב בו הטמפרטורה נשמרת לאורך כל הנסיעה.
מכולה נוספת היא מכולה עם גיבוי, כיוון שיכולות להיות לא מעט תקלות במהלך הנסיעה, טוב לדעת שיש מכולה עם שתי יחידות קירור שכאשר במצב תקלה מערכת הגיבוי נכנסת לפעולה.
למי זה מתאים?
כאמור לכל מי שצריך לשנע מזון מכל סוג שהוא. תוצרת חקלאית, מוצרי מזון קפואים וטריים, תרופות ואף כימיקלים.
מה חשוב לבדוק מראש?
מי החברה איתם אתם הולכים לעבוד. הובלה בקירור זאת עבודה הדורשת אחריות רבה, בטיחות ומקצועיות. וודאו כי החברה בה אתם בוחרים מחזיקה בכל האישורים הדרושים וההסמכות הנדרשות כדי לבצע עבודה מסוג כזה. בקשו לדעת היטב באיזה סוג משאית תתבצע ההובלה, מה הניסיון של הנהגים בחברה, וכמובן באיזה סוג מכולה יתבצע כל התהליך.
הקפידו לוודא דברים אלו מראש. אתם לא רוצים לראות את הסחורה שלכם נזרקת לפח בגלל חוסר אחריות של מישהו אחר.