פאנלים סולריים,הלוא הם קולטים סולאריים – הפכו לפופולאריים מאד בשנים האחרונות, וזאת בשל היכולת שלהם לחסוך בחשמל, להיות הדרך בטובה ביותר שבה ניתן להפיק מהם רווח מחשמל, וחשוב מכל בשל כך שהשימוש בפאנלים ידידותיים לסביבה, שעיקרן הוא הפקת חשמל דרך שימוש במשאבים מהטבע.
התחילו לחסוך בהוצאות החשמל והתקינו קולטים סולאריים
אז איך עובדים קולטים סולאריים?
קולטים סולאריים מורכבים מתאי סיליקון כאשר ישנם כמה תאי סיליקון פופולאריים המורכבים על גבי הקולטים, ביניהם: תא סיליקון רב גבישי בעל תפוקה טובה, תא זילקון חד גבישי שגם הוא מאשפר תפוקה מרבית, ותאים דקים שמייצרים תפוקה נמוכה יחסית. תאי הסיליקון הם אלה שמאפשרים את קליטת החום מקרני השמש ובכך יצירת חשמל.
אבל כיצד נוצר החשמל?
ייצור חשמל דרך קולטים סולאריים נוצר על ידי פעולה שבה אור השמש פוגע בתאים הפוטו – חשמליים של הפנלים הסולאריים, כאשר הפגיעה גורמת לזרימה של אנרגיה. הזרמת האנרגיה אל התאים העשויים משני חומרים מרכזיים, מייצרת את הזרם החשמלי, תוך הטענת מטענים חיוביים ושליליים המייצרים את זרם החשמל.
החשמל שמיוצר עובר לתוך המבנה שעליו מותקנים התאים הסולאריים, כאשר בחשמל משתמשים גם להטענת מכשירי חשמל או להמרת מתח וייצור חשמל עבור תמורה כספית מחברת החשמל – מה שיכול גם לייצר רווחים והגם להחזיר מידית את ההשקעה הכספית בפאנלים הסולאריים.
מה משפיע על ייצור החשמל בקולטים הסולאריים?
ישנם כמה גורמים שמשפיעים על ייצור החשמל ביניהם:
עוצמת אור השמש.
טמפרטורת הפאנל.
וההרכב הספקטלארי של אור השמש.
פאנלים סולאריים מתפקדים בתפוקה מרבית בעיקר בחודשי הקיץ, אך הם מתפקדים גם בחורף, תוך שהחשמל שנאגר בפאנלים הסולאריים נאגר בכל זמן, ומתועל לצורך שימוש עצמי או מכירה.
בקולטים סולריים משתמשים כיום בעיקר בעלי בתים שנבנו בבנייה חדשה, בעלי מפעלים ותעשיות, עסקים גדולים ועוד. בכך יכולים המשתמשים גם לייצר חשמל באופן עצמאי, להיות ידידותיים יותר לסביבה וגם להפיק רווחים מייצור החשמל.