מי זכאי לקצבה מביטוח לאומי לאחר תאונת דרכים, וכיצד מגישים תביעה לביטוח לאומי במידה ועברתם תאונה? אם אתם או קרובים אליכם עברתם תאונת דרכים כדאי שתדעו שהביטוח הלאומי מסייע בתשלומים שונים לאנשים שנפגעו בתאונה ובעקבותיה איבדו את יכולת התפקוד שלהם. אבל מה צריך לדעת עוד בנושא? ומה הקשר לעורך דין שמתמחה בתאונות דרכים? הכל בהמשך.
אם עברתם תאונת דרכים וכעת אתם נמצאים במצב פיזי קשה או בטיפולים רפואיים שונים שנועדו לשקם את גופכם, חשוב שתדעו כי תוכלו להגיש תביעה לביטוח הלאומי.
אבל מי זכאי להגיש תביעה שכזאת?
לפי חוק הביטוח הלאומי לנפגעי תאונות דרכים, ישנה קצבה המשולמת לנפגעי תאונות דרכים שהם תושבי ישראל מגיל 18 ומעלה שעדיין לא הגיעו לגיל הפנסיה. את הקצבה משלמים בתוך 90 יום מזמן הגשת התביעה וזאת לאחר שנקבע לתובע אבדן כושר תפקוד. עוד על תביעת ביטוח לאומי לתאונות דרכים.
אבל כיצד קובע הביטוח הלאומי כי תובע הינו במצב של אבדן כושר תפקוד?
הביטוח הלאומי מגדיר מצב של אבדן כושר תפקוד למי שאינו יכול לעבוד יותר בעבודתו בגלל בשל התאונה ואינו מצליח למצוא עבודה אחרת שתתאים ליכולות שלו. עוד היא מגדירה כך מי שמאושפז בבית החולים או מרותק לבית בעקבות התאונה, והוא מקנה את הזכויות גם לעקרות בית במידה ובעקבות התאונה עקרת הבית אינה יכולה לבצע את עבודתה.
אז מה צריך לעשות במידה ועברתם תאונת דרכים?
כדי לקבל את דמי הביטוח חשוב מאד להגיע לחדר המיון ולבצע בדיקות רפואיות וזאת תוך 72 שעות מרגע התאונה. חשוב לשמור את כל חוות הדעת ומהמסכים מהבדיקה וזאת כדי להגיש את המסמכים לביטוח הלאומי.
וכיצד מגישים את התביעה?
על מנת להגיש תביעה לביטוח לאומי חשוב להגיע לסניף הקרוב לביתכם של המוסד לביטוח לאומי ולמלא טופס תביעה לתשלום, כאשר יש להגיש את התביעה למחלקת נפגעי עבודה בביטוח הלאומי.
את התביעה ניתן להגיש עד 90 ימים מיום התאונה ואפשר להגיש את הטפסים גם בדואר וגם באמצעות הפקס או שניתן להניח אותם בתיבת הטפסים שבסניף.
כדי להגדיל את הזכאות לקצבת תאונה, יש הגיש את כלל הטפסים הדרושים בתוספת של תעודה רפואית לנפגע תאונה שעליה חותם הרופא המטפל.
עוד חשוב לצרף אישור מהמעביד את היעדרות מהעבודה, ואת ימי המחלה ואישור על שכר העבודה.
חשוב לצלם את כלל המסמכים לשמור לכם העתק ולהגיש את המקור לביטוח הלאומי.