מחלקת שכר אוניברסיטת חיפה: בואו נדבר על כסף
כשהתחלתי לחקור את מחלקת השכר של אוניברסיטת חיפה, הייתי בטוח שאני עומד על סף גילוי יסודות של תורת הכלכלה, יעוד השכר ותמריצים בפסיכולוגיה של ניהול. אז טעות שלי, האם זה נושא יבש כמו אקדמיה? או שדווקא כאן טמון סוד קסם? הגעתי למסקנה שהשכר הוא הרבה יותר ממשכורת; מדובר במורכבות, באנשים, בחיים ובחוויות. להלן מבט מעמיק ומעט מצחיק על מה שמתרחש מאחורי הקלעים.
מהו שכר באמת? יותר מדי שאלות!
אם שאלתם את עצמכם "מה בדיוק זה שכר?", אתם לא לבד. בשאלה זו ניטשים קרבות טקטיים במשך שנים רבות. נביא כאן מספר נקודות מרכזיות:
- שכר בסיסי: הכסף שאתם רואים על פירוט השכר שלכם. ככה או אחרת, זה מה שמפרנס אתכם.
- תוספות: קיימות תוספות רבות, החל מתוספת שכר לפי ותק, דרך משמרות ועד מענקים – והכל כמובן תלוי במעמדכם.
- ניכויים: כן, אף אחד לא אוהב לדבר על זה, אבל ניכויי מס וביטוח לאומי הם חלק בלתי נפרד ממאי המשכורת שלכם.
ציוד או לא ציוד: זה מה שואנה
נניח ופיתחתם רעיון יוצא דופן – אותנטי כמו מדינה ניהיליסטית באי הקאריביים, המיועד לשיפור חוויית השכר לכל העובדים באוניברסיטה. האם אתם כאלו? האם פניתם למחלקת השכר לכך? שוב, התשובה היא לא פשוטה. או רבותי, האוניברסיטה היא לא חברת סטארט-אפ – זו בסך הכל סביבה אקדמית שבה לפעמים רעיונות עפים כמו עטיפות שוקולד מדלתות משרדים.
תהליך קביעת השכר: האם זה כל כך פשוט?
מעל לכל, תהליך קביעת השכר בזירה האקדמית הוא מהלך שמוכר אולי כ"חידת השכר". האם כל זה באמת מתנהל כמה שיותר בעקביות והגינות? כאן נמצא אחד המקרים התובעניים ביותר בכל מערכות השכר. אז איך זה קורה?
- ועדת קבלה: סט אחד של אנשים שאמור לקבוע מהו שכר ראוי לכל מיני תפקידים – האם זה לא מפתיע?
- הסכמים קיבוציים: ולפעמים גם חוקים מגדרים מה שכל אחד מקבל, ומה אני אגיד, זה כמו להתחיל חוזהומן עם מישהו במערכת יחסים.
- שינויים בשוק: השפעת השוק והכלכלה על מתודולוגיות השכר, זה כאילו שמישהו מתעסק במדע בדיוני!
אז מה קורה כשמשכורות לא מתאימות?
בואו נתחיל במה שכולם מפחדים לדבר עליו – מחלקת השכר עלולה לגרום לכם לבכות, לחייך ולעיתים גם לשתף איתה סודות. מה יקרה אם המערכות לא מתפקדות כראוי? כשאתם מקבלים שכר נמוך ממה שאתם חושבים, אין ספק שטונים של חוסר שביעות רצון מתחילים להיזעק.
מהו השכר המדויק? או איך לגלות את התשובה?
שאלה מצוינת! קשה לדעת מהו בדיוק השכר שרוב העובדים באוניברסיטה מרוויחים, ותמיד יש את "המורים" שמרוחקים מעולם השכר המבריק. אז איך יודעים?
- אינטרנט: כמובן, ערך של היום – אך מה לגבי האמיתות?
- שיחות עם קולגות: גישה הרבה יותר מעשית, אבל האם לדעתם השכר שלכם תקני?
- שאלות מפורטות למחלקת השכר: האם זה לא כמו לבעוט בשוקת הרעב?
אני חולם על תוספות שכר! מה עכשיו?
כן! לא סתם שזה דותאי כל כך! תחת לחץ עקיף מהסביבה שאוכלת אותנו – מובן לגמרי שהשכר הוא מה שמוביל לאי נחת בעולם. אך מה עושים? האם אפשר לדרוש?
- זכויות עובדים: חשוב לדעת מה מגיע לכם! יש השקעה גדולה מאחורי כל שיחה?
- נטו או ברוטו? האם הגיע הזמן להבין את המשמעות של כל סלוט?
סיכום (בכל זאת צריך לסיים איכשהו)
לאחר קריאה של כתבה זו, בהחלט מתבהר לדעתי שגם מחלקת השכר של אוניברסיטת חיפה מקבלת צדדים שונים, לצד תהליך מורכב ואנושי. מהדרך שבה מתבצע תהליך קביעת השכר ועד לסוגיות פחות פשוטות, ברור כי מדובר בשירות חיוני וחשוב. וכמו תמיד תוכלו לסכם במשפט אחד: אימרה מקומית אומרת, "כסף מדבר, אבל רק אם יודעים לשאול!"
חבר'ה, איך דיברנו על סכומים, שכר וכיצד הדברים מתבצעים באוניברסיטה? זה לא באמת יכול להפסיק את הרצון לדווח על שינויים, תוספות ושכרות. רצוי היא הדרך בה אנו דנים בנושא הגיוס של המשאבים הפיננסיים, בגיוס כוח אדם נוסף ובהסתכלות על הכלכלה באקדמיה.
ועכשיו שמעו – מה באמת יש למעלה?