להשקעת כספים בקופות גמל יש יתרונות רבים ביחס לאפיקי חיסכון אחרים. אחד היתרונות המובהקים נובע מכך שהממשלה רואה בעין יפה הפרשות אלו ואף מעודדת אותן בצורה מוחשית. האינטרס של הממשלה זהה לזה של החוסך. היא מעוניינת שלזכות כל אזרח יעמדו כספים רבים ככל שניתן בתקופת הפנסיה. בעת הזאת, אין הכנסה שוטפת מעבודה וכספים שנצברים במסגרת קופת גמל להשקעה יכולים לסייע מאוד. אי לכך מאפשרת הממשלה להפריש כספים בכל חודש ופוטרת אותם מתשלום מיסים. בעת הפרישה נמשכים כספים אלו ללא מיסים.
הפרשות שוטפות
הפקדות כספים אצל שכירים מתבצעות על ידי המעסיק. כל עובד מפריש אחוזים מסוימים משכרו והמעסיק מוסיף כספים מטעמו. שני הסכומים גם יחד מועברים ישירות לחשבון החוסך. ניתן להעביר כספים גם בדרך עצמאית באמצעות צ'קים או הוראות קבע. עוסקים מורשים, פטורים, בעלי חברות ועוד אנשי עסקים יכולים להפריש סכומים בדרכים שונות עד לגובה שמאושר על ידי רשות המיסים. רבים מנצלים הטבות אלו, וכל אחד עושה זאת על פי יכולותיו הכספיות, טעמו, צרכיו ורצונותיו.
מסלולים מגוונים
קיימות קופות גמל מגוונות ולכל אחת מסלול שונה. קופת גמל להשקעה מנוהלת יחד עם מכשירים פיננסיים אחרים על ידי חברות ביטוח, בתי השקעות וגופים פיננסיים אחרים. רוב הגופים הללו נחשבים מוסדיים ופועלים על פי חוקים מוגדרים של המדינה. העיקרון המנחה את כולם הוא ההשקעה הסולידית באפיקי השקעה מתונים ושאינם, חלילה, ספקולטיביים. כל תכנית השקעה תתוכנן יחד עם החוסך, ובמידה רבה תיקבע על פי רמת הסיכון שהוא רוצה ליטול. כאן, יש צורך להיזהר מאחר ולא תמיד מצליחים לזהות את מגמות השוק.
תשואה טובה לאורך זמן
הסטטיסטיקה אומרת כי גופים הפועלים בצורה אחראית ומקצועית מצליחים ליצור רווחים לאורך שנים. יש להם כלים שמסייעים להם בכך. השקעות יכולות להתבצע בחברות ובקרנות בארץ ובמקומות רבים בעולם, כך שיש אפשרות לבחור את המבטיחות ביותר. בנוסף, מתבצע פיזור סיכונים בין גופים גדולים כדי למזער נפילות אפשריות. כל חוסך יכול לפדות את כספי הפנסיה בגיל הפרישה במספר אופנים. בפעם אחת או בתשלומים. ניתן לשלב גם בין שתי האופציות הללו.