חזקת חדלות פרעון – מה זה אומר?

אנשים פרטיים שנקלעו להתנהלות כלכלית בעייתית עקב מצבים שונים בחייהם כמו מצב שבו לא עובדים ואין הכנסות, אנשי עסקיים עצמאיים או בעלי חברות שהגיעו למצבים פיננסיים בעייתיים מבקשים על פי החוק החדש להכריז עליהם כחדלי פירעון.

חוק חדלות פירעון 

כאשר סך חובותיו של אדם מסוים או של החברה הוא מעבר לכספים שקיימים ברשותו, אין לו כספים נזילים נוספים והוא אינו מצליח להתמודד עם הבעיות הכלכליות שנוצרו, הוא זקוק לפתרון במצבו הייחודי מול נושיו שרודפים אחריו כדי שיחזיר להם את הכספים.

הליך זה מתנהל באמצעות הרשם של ההוצאה לפועל אם מדובר בסכומים שנעים בין 150.000 ₪ לבין 50.000 ₪. בהליך זה נבחן מצבו הפיננסי הכללי של החייב ואם קיימים ברשותו נכסים שאפשר לממש אותם, כדי לשלם לנושים את חובם. להמשך קריאה בנושא חוק חדלות פרעון

התנהלות של הנושים 

בעלי חוב שמבינים שהחייב אינו מתכוון לשלם להם את חובותיו כיוון שהוא נקלע למצבים פיננסיים קשים, מחליטים לא אחת לבקש להכריז על אדם מסוים או על תאגיד כחדלי פירעון. בדרך זו הם מבקשים שהרשם של ההוצאה לפועל ימצה את הדין אם מדובר בסכומים נמוכים יחסית, או לחלופין הדבר ייעשה על ידי כונס הנכסים הרשמי ובית המשפט, כאשר מדובר בסכומים גבוהים של חדלות פירעון.

טיפול של הגורמים המקצועיים 

כונס הנכסים בוחן את מצבה הפיננסי של החברה באופן מעמיק על פי הדוחות הכספיים הרלוונטיים שלה ובהתאם לכך נקבע הסדר חובות שעל החייב לשלם לאורך תקופת זמן שנקבעת מראש ובהתאם ללוח תשלומים, אשר כולל תשלום בגובה מסוים לכל נושה.אם החייב שילם את מלוא החוב שנקבע לו בתקופה זו, הוא יכול להגיש בקשה לצו הפטר. למידע בנושא גימלה לחדלי פרעון

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *