השבחת זרע

כמה עולה לעשות הסכם ממון?

כאשר אנו צופים בסרט או סדרה, אנו נתקלים לא פעם בסצנה הידועה בו איש או אישה עשירה, מבקשים ממאמן הכושר (שהפך להיות בן זוגם), לחתום על הסכם ממון. באותו הרגע עולה סוגיה וקונפליקט שמשאיר את הצופה המתח. האם יחתום בן הזוג הצעיר על ההסכם? האם הוא מנהל מערכת יחסים עם האדם העשיר מאהבה? או שמא מדובר באינטרס כלכלי?

בחיים האמיתיים, אמנם נחתמים בכול יום הסכמי ממון, אבל החתימה וההסכם אינם מיועדים רק עבור מי שיש לו רכוש רב. על ההסכם, שנועד להבהיר סוגיות של רכוש ברגע של פרידה או פטירה של אחד מבני הזוג – חותמים אנשים בעלי הון וגם כאלה שאין להם רכוש רב. אלא נכסים כמו דירה, מכונית יקרה, חסכונות, מניות ושאר אלמנטים בעלי ערך שהיו שייכים לכול אחד מבני הזוג כבר לפני תחילת מערכת היחסים.

מהו הסכם ממון וכמה זה עולה?

בכול הנוגע לפרטים הטכניים של הסכם שכזה, חשוב לדעת כי מדובר במסמך רשמי קביל בבית המשפט שמנוסח על ידי עורך דין מיומן. הסכמים כאלה חייבים להיחתם אצל עורך דין ונוטריון על מנת שיהיו מטיבים עם שני הצדדים, יגנו על רכוש ויספקו את 'חותמת הגומי' גם מבחינת חלוקה הרכוש וגם בכול הנוגע לתהיות לגבי היושרה של בני הזוג שנכנסים אל מערכת יחסים מחייבת.

על ההסכם חותמים שני בני הזוג, זאת בכול שלב בחייהם. כמו לפני נישואין או לאחר מכן. במקרים של ידיעה על מחלה קשה, במידה ורוצים להבטיח כי הרכוש יגיע לילדים לפני הנישואים, וגם במקרים בהם בני הזוג הופכים לידועים בציבור. 'ידועים בציבור', הם זוגות שחיים יחדיו יותר מחמש שנים, ורוצים לקבל את כל הזכויות של אנשים שנשואים כדת וכדין. גם את המסמך של מי שרוצה להיות מוגדר ידוע בציבור, מוציא לאור וחותם עליו עורך דין הסכמי ממון שהוא גם נוטריון.

מהם פרטי הסכם הממון?

כאשר חותמים על מסמך מסוג זה ישנם כמה פרטים שחייבים להיות בהסכם, ביניהם שמות מלאים של בני הזוג, פרטים מלאים, אימות חתימה, פרטים אודות רכוש והסכמות שנעשו בכתב ובעל פה. מי שיכול לערוך את המסמך, לאמת חתימות ולהגיש אותו לבית המשפט בעת הצורך, הוא עורך דין המומחה בדיני גירושין, כמו גם עורכי דין המומחים בעריכת הסכמים. באמצעות מסמך זה תוכלו להבטיח את העתיד שלכם, להגן על נכסים וגם להבין כי בן או בת הזוג נמצאים עמכם בשל כוונות טובות ולא בשל אינטרסים אישיים.

ומה הן העלויות?

בכל הנוגע לעלויות, מדובר על עלות הסכם ממון שנקבעת בכך כלל על פי הסכם, בעוד שהממוצע להסכם כזה הוא 4500 שקלים. העלויות יכולות להגיע גם עד ל8000 שקלים במידה וישנו רכוש רב ובירורים שצריך עורך הדין לבצע, אך העלות ההתחלתית תהיה בדרך כלל 3000 שקלים להסכם עבור זוג שאין לו רכוש רב, ויותר מ 8000 למי שצבר הון לא מבוטל במהלך חייו. כאשר הכול תלוי במורכבות של ההסכם. נוסף לכך כדי לקבל אישור נוטריוני להסכם תצטרכו לשלם 368 שקלים + מע"מ. ועבור אישור ההסכם בבית המשפט תצטרכו להוסיף 450 שקלים. כול עותק של הסכם יעלה 68 שקלים + מע"מ. לכן חשוב לבצע השוואת מחירים בין שירותים של עורכי דין ובהתאם לכך לבחור. בהצלחה!

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *