מבער גז

מבערי גז: ההבדלים בין ביתיים לתעשייתיים

היום ניתן למצוא בשוק שלושה סוגים עיקריים של מבערים שונים, כאשר הסוג הראשון עובד על גז, הסוג השני עובד על סולר ואילו הסוג השלישי נקרא מבער דו – דלקי אשר מסוגל לעבוד גם על סולר וגם על גז. המגמה היום נוטה הרבה יותר חזק לכיוון של מבערי גז, היות ומדובר על חומר גלם זול וזמין יותר מאשר הסולר. מעבר לכך, חשוב לזכור כי גז טבעי נחשב לדלק אקולוגי יותר מאשר סולר, ולכן השימוש בו פחות מזהם את הסביבה. מעבר לכך, מדובר על מבער חסכוני יותר אשר דורש מעט מאוד תחזוקה שוטפת, והוא יכול להחזיק מעמד לאורך השנים. ניתן למצוא היום בשוק מבערים המנצלים גז טבעי לצורך עבודתם, הן בסקטור הפרטי והן בסקטור התעשייתי.

מבער גז

מבערי גז תעשייתיים או ביתיים – כל מה שכדאי לדעת בנושא

קודם כל, כדאי לדעת כי ברוב תחומי התעשייה השונים, נוהגים עדיין לעבוד עם מבערים אשר מנצלים לצורך עבודתם סולר או מזוט. על מנת להשתמש במבער גז בתעשייה, יש צורך במבער שיתאים בצורה האופטימלית ביותר לדוד הקיטור, על מנת להגיע לניצול מקסימלי של האנרגיה. כמו כן, התאמה מוצלחת תימנע פגיעה במבנה של הדוד ותשמור על תקנות הבטיחות. לפני תחילת השימוש במבער גז תעשייתי, יש צורך לבצע נישוף באוויר קר ולהתקין גלאי להבות בנוסף להתקנה של אזעקה קולית למקרה של שריפה. חשוב לוודא כי ההתקנה נעשית על ידי איש מקצוע מיומן, אשר יבטיח את בטיחות השימוש במבער. כמו כן, אחת ל – 5 שנים יש צורך לבצע בדיקה של המבער, כדי לוודא כי הכול תקין. לעומת זאת, כאשר מדובר על מבער גז בייתי, מדובר על מבער הרבה יותר קטן בעל הספק עבודה נמוך יותר. לעומת התעשייה אשר זקוקה לניצולת אנרגטית גבוהה יותר, השימוש הביתי יכול להיות הרבה יותר חסכוני והרבה יותר פשוט.

לסיכום, כאשר מדובר על מבערי גז לשימוש ביתי או תעשייתי, חשוב לדעת כי ישנו הבדל עצום בין השניים. המבערים יכולים להגיע מחברות שונות ולהיות בעלי הספק עבודה משתנה, בין 20 אלף ועד 5 מיליון קק"ש.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *