טבלת שכר

טבלת שכר: בדקו כמה אתם "שווים" בשוק העבודה

אחד הכלים המשמעותיים ביותר עבור כל מועמד לעבודה אשר רוצה לדעת אם משתלם לו לקבל הצעה כזו או אחרת, הוא תנאי השכר שמציעים לו. לכל עובד יש תג מחיר מסוים, התג נקבע בהתאם לשנות הוותק שלו בתחום, תפקידו, ניסיונו ועוד. כל פרט יכול להשפיע על הסכום שיוצע לו, בין אם הוא משתווה למה שהוא אמור לקבל, או בין אם גבוה או נמוך יותר.

טבלת שכר

הכלי בעזרתו אנחנו יכולים לדעת "כמה" אנחנו שווים, היא טבלת שכר. טבלה זו מופיעה בלא מעט אתרים שעוסקים בתעסוקה ובשוק העבודה, ובפרט באתרים שקשורים לחיפוש עבודות ומודעות דרושים. המטרה היא, לעזור לכל אחד שפונה לאתר במטרה למצוא עבודה, לדעת כמה הוא אמור להרוויח, כך ברגע שהוא מקבל הצעת עבודה, הוא ידע האם זה משתלם לו או לא.

צריך להבין כמה דברים על טבלת שכר והאופן בו אנחנו אמורים לקרוא אותה, בטרם אנחנו בוחרים להשתמש בה. ראשית, הטבלאות לפעמים מציגות תמונה שונה, מהסיבה שהרבה פעמים מדובר על ממוצע ולא על סכום מוחלט. בדרך כלל אנחנו נגלה שהפערים אינם גדולים.

שנית, יש מצבים בהם אנחנו נראה שעבודות מסוימות שנתפסות בעינינו כפחות משמעותיות, השכר בהן גבוה יותר מאשר בעבודות אחרות. ההסבר לכך הוא שהביקוש לעובדים בתחום הוא גבוה, וההיצע נמוך. כלומר, מעבר לעניין של יכולות, כישורים וכדומה, יש גם משמעות לשאלה של ביקוש והיצע בשוק.

עוד נקודה שיכולה להשפיע היא מתי אנחנו בוחנים את הטבלה. יש תקופות בהן עבודה מסוימת יותר מבוקשת מאשר בתקופה אחרת, בין אם זה על פי עונה ובין אם זה על פי מצב כלכלי, לאומי או מכל סיבה אחרת.

נקודה אחרונה שאנחנו צריכים לקחת בחשבון, השכר שמוצג במקרים רבים בטבלאות אלו, הוא שכר שעליו נצטרך לנהל משא ומתן, כלומר, לא מדובר בכך שנבוא אל המעסיק הפוטנציאלי שלנו, נבקש ממנו את השכר הנקוב בטבלה ונקבל אותו. סביר להניח שהוא ירצה לשלם פחות, אנחנו נרצה יותר, וביחד נצטרך למצוא את נקודת האמצע בשביל שנוכל לעבוד ביחד.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *