מחיר מצבה – על פי איזה קריטריונים מתמחרים עלות מצבה?

חיים שנקטפו, אי אפשר להצמיד להם תו מחיר. אולם כאשר מדובר על מנהגי אבלות או על הקמת מצבה או יד זיכרון, אין מנוס וחייבים להתייחס לעלויות. בשורות הבאות נסביר על פי אילו קריטריונים נהוג לתמחר מחיר מצבה בימינו. 

עיצוב – סטנדרטי או מיוחד 

הקריטריון הראשון שעל פי מתמחרים מחיר מצבה הוא העיצוב. בקצה האחד, ישנו עיצוב סטנדרטי, אפשר להגדיר אותו כמאופק, אפשר להגדיר אותו כמסורתי. בקצה השני, ישנו עיצוב מיוחד, לעיתים בעל אלמנטים אישיים ולעיתים סגנון הנוטה במשהו לעבר האומנותי, בעל שאר רוח. בתווך, יש כמובן עיצובים שהם בין לבין, שילוב של סגנון מעוצב באופן אומנותי מקורי, ביחד עם קווים סטנדרטיים. תמחור המצבות הסטנדרטיות לרוב יהיה נמוך יותר לעומת אלה שמעוצבות בצורה מיוחדת, לפי מפרט בגישה אישית. 

סוג – שיש, אבן, סלע 

מלבד העיצוב עצמו, יש לזכור כי מחיר מצבה נשען על סוג החומר שממנו מייצרים את המצבה. ניתן לייצר מצבות משיש, ניתן ליצר אותן מאבנים שונות, מכל מיני סוגי סלעים ואפילו אפשר למצוא מצבה מקריסטל. ישנם מחצבים נדירים ויש כאלה שנחשבים לחומרים נפוצים יחסית. על כך יש להוסיף אבנים או סלעים ממקור ארץ ישראלי לעומת כאלה שמיובאים מעבר לים (מה שמיקר את העלות, בדרך כלל). עלות מצבה נגזרת, אם כן, מהעיצוב והסגנון וכן מסוג החומר שמהווה את הבסיס למצבה. 

עיצוב המצבה – העבודה שישקיע בעל מקצוע 

מטבע הדברים גודל המצבה עשוי להיות סטנדרטי או מוגדל. המצבות הגדולות מצריכות עבודה רבה יותר על פי רוב וגם מרכיב החומר יעלה יותר. אך למעשה, עיצוב של מצבות לא גדולות בהכרח, אך על בסיס דרישות מיוחדות, משפיע על המחיר. כאשר נדרשת עבודה ממושכת יותר מבעל מקצוע, זהו קריטריון המשלים את תמחור המצבה.  

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *