הגלה את הסודות: פיזיותרפיסט שכר חשיפות מפתיעות!

יש לכם פיזיותרפיסט? ככה הוא באמת מרוויח את הכסף שלו!

לאחרונה, עלתה השאלה: מה באמת השכר של הפיזיותרפיסטים בישראל? כמה מהם עשויים לעבוד בחצי משרה וליהנות מתנאים מצוינים, בעוד אחרים מדליקים נרות של סבל עם שעות נוספות? כדי לגלות את התשובות צריך להבין את שוק עבודה הפיזיותרפיה קצת יותר לעמוק, וגם לא לפחד לשאול שאלות מסקרנות…

הכשרה ומודעות – איך מתנהל המסלול לפיזיותרפיסט?

כדי להתקבל לתחום הפיזיותרפיה, נדרשת השקעה רבה. התואר הראשון נמשך שלוש שנים, והכשרה מקצועית היא רק ההתחלה. לאחר מכן, כל פיזיותרפיסט מתחיל להתמחות, ולפעמים גם ללמוד קורסים מתקדמים או סדנאות נוספות. מה כל זה אומר? שהפיזיותרפיסטים שלנו לא רק מקצועיים אלא גם ממתיני השקעה!

כמה משקיעים בלימודים?

  • תואר ראשון בפיזיותרפיה – 3 שנים.
  • רשיון עבודה – נדרש לעבור מבחן מדינה.
  • הכשרות נוספות – התמחות במגוון תחומים, כמו אורטופדיה, נוירולוגיה או ספורט.

אז כן, בהחלט מדובר בעולם בו ההשקעה העצמית גבוהה, והיכולת למלוט בקריירה מצריכה נחישות לא קטנה. נוספים לכך, מצב השוק הופך את הדברים למורכבים – נכון, פיזיותרפיסט יכול להתחיל לעבוד מיד אחרי שסיים את התואר, אבל הקרבה לאלף הפיזיותרפיסטים הקיימים בשוק לא עושה את העבודה לקלה.

שעות עבודה ושכר – כמה באמת יודעים על יחסי העבודה?

העבודה כפיזיותרפיסט יכולה להיות גמישה, אך היא דורשת שעות רבות. זה פשוט לא ייתכן שתחום כמו זה יתנהל על רגל אחת. רוב הפיזיותרפיסטים עובדים בין 30-50 שעות בשבוע, ונכון להיום, שכרם הוא בערך 14,000-18,000 ש"ח בחודש באופן ממוצע.

שאלות מספרות

  • מה המחיר לשעת טיפול? – פיזיותרפיסט פרטי יכול לגבות בערך 250-400 ש"ח לשעה.
  • באיזה מקומות אפשר למצוא פיזיותרפיסטים? – בתי חולים, קליניקות פרטיות, מכוני ספורט ועוד.
  • איך קשור השכר למיקום הגאוגרפי? – בתל אביב אפשר לנשום שכר גבוה יותר מאשר באפריקה הקטנה של גליל.

כאן נכנס גם עיקרון ה"תן וקח". בחלק מהמקרים, פיזיותרפיסטים העובדים במערכת הבריאות הציבורית עשויים למצוא את עצמם מתמודדים עם קשיים פיננסיים או מצבים שדורשים גמישות משמעותית בשעות העבודה שלהם – הבעיה היא, שלפעמים הם לא מקבלים את התמורה ההולמת לכך.

פיזיותרפיסטים פרטיים – האם זה משתלם?

פיזיותרפיסטים רבים בוחרים להתמקד בעבודה פרטית, מה שמוביל לשאלת השאלות: האם העבודה הפרטית באמת משתלמת? שטח מחייה גבוה יותר עם לקוחות מתמידים משמענו שפתם, ובשעות משתנות, עלולה להניב הכנסות גבוהות יותר.

  • יש המצביעים על כך שהלקוחות הפרטיים יכולים לשלם יותר.
  • העבודה העצמאית נותנת גמישות בשעות.
  • אין תלות בציפיות הסקטור הציבורי.

אז איך נגיד את זה ככה – הפיזיותרפיסטים הפרטיים משחקים באליפות אך לא תמיד מגיעים לגמר, אך מי ששואף לגדולה יכול בהחלט להצביע על ערך מוסף.

ידעתם? כמה עובדות מצחיקות על פיזיותרפיסטים!

  • B.F.G. (Best Friends Group) של פיזיו: אף אחד מהם לא אוכל פיצה לארוחת ערב.
  • מדריך הלבשה: איש קודש מבצע טיפול עם טובים לאוויר ולא יודע למה יש קידומות.
  • יסיון חינם: לקוחות מדברים על התקדמות והם בעיקר משווים שרירים עם כל טיפל.

וידוי משעשע:

כנראה שפיזיותרפיסטים הם גם ה"מאמנים המקצועיים" של בריאותנו, אבל מי היה אומר שהם גם אוהבים נעליים יוקרתיות?! זה מצחיק לראות פיזיותרפיסט הולך עם נעליים מהשוק של בצלאל, שכנראה שקריות יותר להכל – אבל בבוקר מגיעים לעבודה עם נעליים עם מחירים שמכריזים על 'אני משורר רמות!' כזה.

סיכום הכסף והבידור

אז אחרי כל מה שעברנו, יוצא שהשכרת פיזיותרפיסט לא תמיד מבטיחה שתהיה בבעלותך פיזיותרפיסטית, אך בהחלט מזמינה לדרכו. השוק היום דינמי, כנראה שפיזיותרפיסטים מעבירים את יומם כאשר בתוך התשלומים נבררת הוצאות על כל מוצרי ספורט שיוצרים טוב vibes.

בסופו של דבר, יש מקום לכולם. בין אם אתה פיזיותרפיסט פרטי שלא מפסיק לחשב שכר, או פיזיותרפיסט שולי עבודה מעובד במערכת הבריאות, המלאכה היא חשובה ויש לה ערך גבוה… וגם נעליים שוות!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *