איך לא לעשות טעויות ברכישת עסק?

איך לא לעשות טעויות ברכישת עסק?

איך לא לעשות טעויות ברכישת עסק?

לפני רכישת עסק, חשוב לבדוק כמה וכמה דברים חשובים אשר במידת הצורך יקלו עלינו בניהול תקין של בית העסק וללא כל הפתעות משונות שיכולות להיווצר והתנהלות לא נכונה ולא יעילה בזמן קניה או השכרה של בית עסק.

הרבה אנשים הרוכשים עסק, נופלים בדברים קטנים כמו חוסר בדיקת שיעבוד על העסק, וכן חוסר ברור על בעלויות שותפות הקיימות בעסק שאולי לא הוגשו לנו בזמן הרכישה ועוד דברים שקוראים כשעושים דברים קצת בפזיזות ובמהירות.

איך לא לעשות טעויות ברכישת עסק?

אחרי שענינו על השאלה "למה לקנות עסק?" מגיעה שאלה נוספת, לא פחות חשובה- "איך?"

עסק שנרכש ללא הערכת שווי ודוחות כספיים של העסק וללא הערכה מדויקת על ידי רו"ח של שווי עסק והדוחות הכספיים שלו, יכול ליצור בעיה, כמו גם דוחות שאינם ערוכים על ידי רואה חשבון או שהדוחות אינם עולים בקנה אחד עם המראה של העסק

גם דרישת מחיר גבוה מידי של שווי הציוד שנשאר למוכר ושברצונו למכור לקונה. מחיר גבוה למוצרים אלו, עלול לפגוע בעסקה טובה שכן ציוד זה במידה והוא נמכר במחיר יקר, ומדובר בציוד ישן, לא יהיה שווה מבחינה עסקית. 

התנהלות בררנית בעת רכישה תסייע רבות לפתיחת עסק באופן חלק ונקי וללא כל בעיות התחלתיות מיותרות.

בדיקת מימון לפני פתיחת עסק

יזמים רבים וכן רוכשי עסקים, לפני קנית עסק כלשהו, נדרשים לגייס כסף שאינו ברשותם כדי להניע את העסק בתחילת דרכו. אם יש ברשותם הון עצמי הדרוש להקמת העסק, לא בטוח שהסיכון יפחת. יזם שיתמחר בחוסר, את עלויות של הקמת העסק, ייקלע להפסדים כבר בתחילת דרכו של העסק.

במצבים כאלו כדאי מאוד יהיה לא להיגרר להלוואות גדולות ומסורבלות שבמקרים מסוימים רק יכבידו על ניהול העסק ולא יתנו ראש שקט להתקדמות העסק שכן הלוואה גדולה תהווה מטען כבד שיקח את כל המשאבים של העסק אליו. 

ניהול לוקה בתזרים המזומנים

גביית כספים, כחלק מניהול עסק, מייצרת לעיתים אי נוחות בקרב בעלי עסקים בתחילת דרכם, שכן אלה אינם מורגלים לדרוש כסף מלקוחותיהם. אולם ניהול חובבני בתזרים מזומנים ובחובות, עלולים לחסל גם עסק בעל פוטנציאל להצלחה. 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *